reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aorus CV27F: "první taktický monitor"

3.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Aorus CV27F: "první taktický monitor"
Gigabyte si přichystal pro hráče ne jen jeden, ale rovnou dva monitory, které označuje za "taktické". Pod takovým spojením si ale těžko můžeme představit něco konkrétního a můžeme být spíše zvědaví na to, čím si toto označení měly nové monitory vysloužit.
Máme tu tak jednak monitor Aorus CV27F z titulku a pak model Aorus KD25F. První z nich je vybaven prohnutým panelem (poloměr 1500R) typu VA s rozlišením Full HD a úhlopříčkou 27". Ten se chlubí, 8bitovými barvami, jasem 400 cd/m2, kontrastem 3000:1, 1ms odezvou MPRT a obnovovací frekvencí až 165 Hz (FreeSync 2). Druhý má plochou obrazovku TN s odezvou 0,5 ms MPRT a obnovovací frekvencí až 240 Hz. Označení "taktické" si pak oba vysloužily díky sadě herních a multimediálních funkcí. 
 
 
Gigabyte se přitom nezdráhá model Aorus CV27F (kupodivu společně s druhým zmíněným) označit za "světově první taktický monitor", tak jen abychom se nedivili, když za chvíli jiná firma přijde s prvním strategickým monitorem nebo jiným označením, které si může bez ohledu na cokoliv na svůj produkt nalepit. Ale to jen na okraj. 
 
Co tedy Gigabyte slibuje? Je to jednak Black Equaliser jako dobře známá funkce pro zesvětlení tmavých míst bez přesvícení těch světlých. Dále to je Aim Stabilizer, který má "snížit efekt rozmazání při zpětném rázu", abychom mohli své nepřátele snadněji sledovat. Těžko říci, zda se za tím skrývá ještě něco jiného nad rámec použití panelu s rychlou odezvou a obnovovací frekvencí. 
 
Dále tu ja GameAssist, aneb obvyklá nabídkda OSD funkcí, jako jsou zaměřovací kříže, časovače nebo linky pro snadnější srovnání vícemonitorové soustavy. Níže zobrazený software Aorus Dashboard pak dokáže s monitorem komunikovat, ovládat jej nebo naopak na něm zobrazovat informace o nastaveném rozlišení myši nebo o provozu CPU a GPU. 
 
 
Nakonec je tu Active Noise Cancelling (ANC), aneb aktivní potlačování okolního hluku při komunikaci přes připojený mikrofon. 
 
Už o poznání méně taktická je pak výbava v podobě dvou HDMI 2.0, jednoho DP1.2 a dvou USB 3.0. Z jednoho USB pak můžeme dobíjet mobilní zařízení až 1,5A proudem a samozřejmě nemůže chybět RGB podsvícení. 
 
 
Aorus KD25F slibuje stejné funkce, ale v odlišném "obalu", který je cílen především na hráče stříleček. Jde o rychlý panel typu TN, ovšem Gigabyte uvádí, že i tak se dočkáme kvalitních barev se 100% pokrytím prostoru sRGB. Maximální jas je také 400 cd/m2 a kontrast pak 1000:1. Portová výbavaje stejná jako u prohnutého modelu. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama