reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box už je oficiální

20.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box už je oficiální
Gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box si už brzy budeme moci koupit jako externí box vybavený desktopovou grafickou kartou. Ten je určen k připojení k počítači pomocí rozhraní Thunderbolt 3. 
Gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box je tak určen pro počítač, který sice disponuje dostatečně výkonným procesorem a rozhraním Thunderbolt 3, ale už nemá ve výbavě silný grafický čip, na němž bychom si mohli v dobré kvalitě zahrát. 
 
 
Tento produkt byl ukázán již na Computexu a nyní byl oficiálně představen a uveden na trh. Oproti jiným podobným produktům je tento zajímavý ve dvou ohledech. Jednak je malý, což dobře ilustruje prosvítající grafická karta s čipem GeForce GTX 1070, která je v provedení pro sestavy s deskou Mini ITX (konkrétně model GV-N1070IX-8GD). A pak je tu vcelku příznivá cena, která činí 599 dolarů včetně karty, takže samotný box je výrazně levnější než jemu podobné. 
 
 
Rozměry použité karty jsou 169 x 131 x 37 mm a nejde jen o box s grafickou kartou. Jde v podstatě o dokovací zařízením, které nabídne ještě tři USB 3.0, jeden USB 3.0 s posíleným napájením pro dobíjení třeba mobilu a co se týče rozhraní Thunderbolt 3, přes to může téci až 100 W energie směrem do notebooku. Potřebujeme tak pouze přijít zapojit jeden kabel a to bude stačit, protože na stole už můžeme mít připraven monitor a potřebné periferie. 
 
 
Kartu, notebook a periferie bude napájet interní 450W zdroj, jenž by měl na tyto účely bohatě stačit. A pak je tu ještě něco, a sice podsvícení RGB Fusion s výběrem libovolné barvy a nejspíše i synchronizací s dalším hardwarem, pokud taky podporuje RGB Fusion. 
 
Zdroj: Gigabyte
reklama