reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aorus M2: lehká herní myš pro praváky i leváky

9.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Aorus M2: lehká herní myš pro praváky i leváky
Gigabyte Aorus si připravil novou herní myš a ta jen dokazuje, že si můžeme postavit už téměř celý počítač, jehož komponenty nesou tuto značku a její logo, o němž zlí jazykové říkají, že na něm není egyptský bůh Horus, ale otvírák. 
Vyrábět otvíráky ve tvaru loga Aorus by však bezesporu šlo a jistě by šlo o velice oblíbené propagační předměty, nicméně my tu máme myš Aorus M2 Gaming Mouse, která se zaměřuje na eSports. 
 
 
Jak je vidět, jde o celkem jednoduchou myšku, která bude vyhovovat stejně tak pravákům jako levákům. Má tak souměrný tvar a to platí i pro rozmístění tlačítek, která jsou na levém i pravém boku. Pravákům se tak bude dvojice na pravém boku mačkat těžko, ale pro nějaké méně často vyžadované akce mohou přijít vhod. To samé pochopitelně platí i pro leváky a levý bok. Nahoře pak máme kolečko a ještě jedno tlačítko, které bude jako obvykle volit rozlišení.
 
 
Myš má lehké, 76gramové tělo a využívá 32bitový procesor ARM, optický senzor Pixart 3327 s rozlišením 6200 dpi a japonské spínače Omron pod hlavními tlačítky. Vydržet by měly 50 milionů stisků. 
 
 
Senzor si můžeme nastavit na 200 až 6200 dpi po krocích 100 dpi a lze počítat s tím, že zvládne sledovat rychlost pohybu až 560 cm/s a s akcelerací 30 G. Dále si můžeme zvolit dotazovací frekvenci, a to 125, 500 nebo 100 Hz. 
 
Rozměry myši jsou 117 x 63 x 36 mm a připojen je k ní 1,8metrový USB kabel s prostou izolací z PVC. K dispozici je jedna základní verze s matným černým provedením a podsvícením velkého loga na hřbetu. To je barevné a můžeme ho zapojit do systému Fusion 2.0, takže půjde synchronizovat s dalšími periferiemi či komponentami Aorus. Samotnou myš si nastavíme s využitím softwaru Aorus Engine. 
 
Tato myš se už dostala do obchodů, kde je k dispozici za veskrze přívětivou cenu kolem 450 Kč s daní. 
 


reklama