reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aorus RGB: více megahertz i LED

11.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Aorus RGB: více megahertz i LED
Společnost Gigabyte pod značkou Aorus připravila novou sadu pamětí RAM, a to v rámci řady Aorus RGB Memory. Jedná se o sadu s kapacitou 16 GB a možností dokoupit dvě svící atrapy navíc. 
Gigabyte Aorus RGB Memory tak nyní přichází jako druhá generace, a to zatím jako 16GB sada dvou modulů pro běžné počítačové sestavy s desktopovými procesory. Paměti zde pracují na efektivním taktu 3600 MHz a nabízí se zde dokonce i jako volitelné příslušenství dva stejně vypadající moduly, které však přichází pouze jako atrapy. Kvůli čemu? Přece jen kvůli tomu, aby dva paměťové sloty na desce nemusely zůstat prázdné a aby z nich mělo co zářit do svého okolí. 
 
 
Nové paměti tak nastupují za starší sadu v podobě Aorus RGB Memory 16GB DDR4-3200 (GP-AR32C16S8K2SU416R), která nabídla časování 16-18-18-38 s napájecím napětím 1,35 V. Především ale využívala vyhledávané paměti Samsung B-die. O tom, jaké paměti využívá nová sada, se zatím nedozvíme. 
 

Jak je vidět na druhém obrázku, Gigabyte slibuje, že na vybraných deskách značky Aorus s čipsety Z390 a X570 bude možné bez zhoršeného časování nastavit namísto efektivního taktu 3600 MHz rovnou 3733 MHz a získat o 4 % vyšší propustnost. To by ale pochopitelně mělo být možné i na jiných deskách, ty nám jen ale nenabídnou příslušnou volbu AORIS Memory Boost v BIOSu. 
 
 
Co se týče vylepšeného RGB podsvícení, to spočívá prostě a jednoduše v navýšení počtu RGB LED. Starší moduly jich měly celkem pět pod průsvitným kusem plastu, přičemž nově jich má být rovnou dvanáct. Podsvícení bude ovládáno pomocí aplikace RGB Fusion a samozřejmě může být synchronizováno s jinými komponenty. 
 
Nová paměťová sada by měla být k dispozici brzy a lze očekávat, že bude o poznání dražší oproti stále prodávaným 3200MHz pamětem, které přijdou na cca 3500 Kč s daní. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama