reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte si připravil tři M.2 SSD pro PCIe

18.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte si připravil tři M.2 SSD pro PCIe
Společnost Gigabyte nepatří zrovna mezi tradiční výrobce SSD a ostatně na tento trh vstoupila teprve letos s prvními SSD pro rozhraní SATA. Nyní ale představuje už tři modely SSD v podobě M.2 kartiček pro PCIe a NVMe. 
Ve firmě Gigabyte se tak rozhodli, že své úsilí vystupňují a nabídnou daleko výkonnější SSD než původní UD Pro Series v podobě 2,5" modelů pro SATA 6 Gbps. Firma se tak odhodlala na trh s M.2 PCIe SSD pro NVMe a přichází na úvod se třemi modely s kapacitou 128, 256 a 512 GB. Zatím se ale dozvíme větší podrobnosti o dvou s nižší kapacitou a ani ty neříkají vše, co bychom chtěli vědět. Vůbec nic se zatím nedozvíme o tom, jaký kontroler Gigabyte využil a jaké paměti NAND Flash a od koho. 
 
 
Zástupce firmy Gigabyte k tomu uvedl, že nové modely SSD jeho firmy, které nemají žádné zvláštní jméno a označeny jsou prostě jen jako M.2 PCIe SSD Type 2280 a pak modelovým označením, staví na úspěchu UD Pro Series a mají nabídnout vysoký výkon i výdrž. 
 
 
Z dostupných specifikací to však vypadá, že mezi nejvýkonnější M.2 SSD tyto modely rozhodně patřit nebudou. Rychlosti čtení se pro 128 a 256GB verze pohybují nad 1000 MB/s a zápis je ještě mnohem slabší. Ani IOPS nepatří mezi nejvyšší. 
 
 
Dále se dozvíme, že tato SSD využijí technologii Host Memory Buffer (HMB), což znamená, že pro svou vlastní cache si ukradnou část systémové paměti, což ovšem můžeme považovat za nevýhodu oproti SSD s vlastní DRAM cache. 
 
Dále se dozvíme o tříleté záruce a také o ratingu až 200 TBW. Pokud ten má platit pro 512GB model, znamená to veskrze průměrných 400 celkových přepisů. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama