reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí Mini-ITX desku s B350 a Wi-Fi pro Ryzen

29.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí Mini-ITX desku s B350 a Wi-Fi pro Ryzen
Řady základních desek formátu Mini-ITX, které jsou vybaveny paticí AM4 pro procesory Ryzen (případně APU Bristol Ridge) se pomalu rozšiřují. Nyní tu máme společnost Gigabyte, která si připravila model AB350N-Gaming WIFI Mini-ITX.
Gigabyte AB350N-Gaming WIFI Mini-ITX je tak zcela správně založena na čipové sadě B350, která ještě umožňuje přetaktování, ale nenabízí možnosti sady X370, jež by stejně deska takového formátu těžko využila. Gigabyte pak k výbavě přidává vlastní systém Smart Fan 5 pro řízení chlazení, slibuje "komponenty serverové třídy" a také dostatek prostoru i pro větší chladič AMD Wraith Max. To je ale v podstatě nutnost, neboť tento chladič je standardní výbavou některých procesorů Ryzen a bylo by špatné, kdyby nešel využít. 
 
Pro účely APU Bristol Ridge je deska vybavena také dvěma obrazovými konektory, a sice HDMI a DisplayPort. 
 
 
Henry Kao, viceprezident firmy Gigabyte, ale uvádí, že na desku se vejdou i podstatně větší chladiče, neboť prvky, které by v tom mohly bránit, jsou odsunuty až nak jejím okrajům. Jde třeba o hlavní napájecí konektor, paměťové sloty a slot PCI Express x16, ale u něj je to samozřejmé. 

 
Co se týče oněch serverových komponent, jde o 4. generaci PWM kontrolerů a 3. generaci MOSFETů PowlRstage, takže s napájením procesoru by neměl být problém. Vedle toho nechybí ani podsvícení RGB Fusion, ale více potěšeni budeme z integorvanéhoo modulu s 802.11ac WiFi a Bluetooth 4.2. A co není na první pohled vidět, je slot M.2 pro výkonná SSD pro čtyři linky PCI Express 3.0, jenž je umístěn na druhé straně desky. 
 
Veškeré specifikace jsou uvedeny na příslušných stránkách výrobce (viz zdroj). 
 
Zdroj: Gigabyte
reklama