reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google spolu s WHO přináší zpravodajství o koronaviru 2019-nCov

31.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Google spolu s WHO přináší zpravodajství o koronaviru 2019-nCov
Koronavirus 2019-nCov je poslední týdny obrovským tématem a na prohlášení viru za globální hrozbu Světovou zdravotnickou organizací reaguje i Google. Ten bude ve vyhledávání upřednostňovat data od WHO.
Včera byl koronavirus 2019-nCov prohlášen Světovou zdravotnickou organizací (WHO) za globální hrozbu, vyhlásila celosvětovou pohotovost a společnost Google už na to zareagovala. Právě ve spolupráci s WHO využije svůj systém SOS Alerts a upraví tak zobrazování výsledků ve vyhledávání (poprvé byl tento systém spuštěný v roce 2017 pro informování o přírodních i lidmi způsobených katastrofách). Ohledně koronaviru koluje spousta dezinformací, a tak mezi prvními výsledky budou takové články, na které odkazuje WHO pomocí svých sociálních sítí, např. Twitteru, i další obsah vytvořený organizací, jako jsou jiné zprávy, statistiky nebo tipy. Ty by měly být spolehlivější než mnohdy zavádějící články.
 
Koronavirus
ilustrační obrázek, https://www.scientificanimations.com [CC BY-SA], přes Wikimedia Commons
 
V odkazech tak bude např. i online sledování, které poskytuje Center for Systems Science and Engineering na John Hopkins University v Marylandu. Tam se dozvíte, kolik bylo identifikováno případů nakažení i počet mrtvých včetně toho kde. Prozatím bylo celosvětově potvrzeno 9776 případů nakažení (z toho 9658 v Číně) a 213 úmrtí, zatím všechna v Číně. Jen tak pro zajímavost, v České republice údajně souvisí s běžnou chřipkou každoročně zhruba 1500 až 2000 úmrtí.
 
 
Na internetu se už objevují i videa z Wu-chanu pořízená pomocí dronů, přičemž Wu-chan je nyní doslova městem duchů. Google také oznámil, že čínskému Červenému kříži daroval 250.000 USD.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama