reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní veletrh E3 nadobro končí. Už žádné další odklady, ale úplný konec

14.12.2023, Milan Šurkala, aktualita
Herní veletrh E3 nadobro končí. Už žádné další odklady, ale úplný konec
Po více než 20 letech se budeme muset rozloučit s herním veletrhem E3. Po koronavirové pandemii, online verzi a několika odkladech nyní zástupci veletrhu oznámili definitivní konec akce. Další se už konat nebude.
Od roku 1995 až do roku 2019 se konal tradiční herní veletrh E3 (Electronic Entertainment Expo), kde mohli tvůrci her veřejně pohovořit o svých nových hrách. V roce 2020 ale udeřila koronavirová pandemie a veletrh se logicky nekonal. Rok 2021 přinesl jen nepříliš dobře přijatou online verzi a následující dva roky byl sice veletrh původně ohlášen, ale dříve nebo později byl zrušen. V roce 2024 se měl konečně vrátit, ale i tento ročník byl zrušen. Tentokrát už ale nadobro.
 
Organizátor akce ESA (Entertainment Software Association) a její CEO Stanley Pierre-Louis se nechal slyšet, že v poslední době vývojáři pořádají své vlastní akce a prezentují hry jinými (a levnějšími) způsoby, takže se akce jako E3 stává nadbytečnou. Jiné způsoby prezentace her, které zaznamenaly velký úspěch v době pandemie, přispěly k zániku tradičního formátu. Herní veletrh Summer Game Fest Geoffa Keighleyho, který měl být pořádán týden před E3 a být jeho alternativou, by se ale nadále měl konat a svůj konec nechystá.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama