reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HoloSuit nám může přenést celé tělo do virtuální reality

3.7.2018, Jan Vítek, aktualita
HoloSuit nám může přenést celé tělo do virtuální reality
Na Kickstarteru se objevil projekt HoloSuit, který se týká virtuální, rozšířené i smíšené reality. Do ní nám může přenést celé tělo, což nám zajistí ještě lepší splynutí s počítačově generovaným světem. 
Jak už tomu na Kickstarteru bývá, zajímavé projekty opravdu nemají velký problém s nalezením dostatku zájemců o financování. Projekt HoloSuit je dobrý příklad, neboť zvládl vybrat potřebných 50.000 dolarů s tím, že na kampaň zbývá ještě 26 dní. 
 
 
Autoři projektu mají za to, že se lidem bude chtít navlékat do speciálních obleků vybavených řadou senzorů, k tomu si navléci na hlavu headset nebo alespoň brýle. Na druhou stranu, obleky HoloSuit zrovna nevypadají jako neforemný "atombordel" a jde prostě o přiléhavou kombinézu s řadou terčíků, jež bude sledovat příslušné zařízení a vytvořenou kostru lidské postavy pak přenese do počítačem generovaného světa. 
 
 
Přiložený obrázek nám ukáže, kolik senzorů HoloSuit nabídne a kde jsou rozmístěny. Najdeme je samozřejmě na kloubech a nejvíce jich pak je na prstech obou rukou, a to na každém prstu dva, jen na palcích po jednom. 
 
HoloSuit vyvíjí firma Kaaya Tech, která jej označuje za vůbec světově první cenově dostupné zařízení svého druhu, které bude fungovat bezdrátově a krom 36 pohybových senzorů bude mít také devět zařízení integrovaných do rukou a nohou, která zajistí hmatový vjem, či jej spíše budou simulovat. 
 
A na co by se takové zařízení mohlo využít. Mohou to být sportovní účely, zdravotnictví, vzdělávání, podnikové aplikace a samozřejmě zábava. Vzhledem k nárokům na prostor a vůbec způsob použití však rozhodně nepůjde o zařízení, které by se mohlo začít rychle rozšiřovat v domácnostech. Co se týče kompatibility, ta bude zajištěna pro systémy Android, Windows i iOS a pak tu máme spolupracující enginy - Unreal Engine 4 a Unity Engine. 
 
K dispozici bude ale třeba jen jedna rukavice se senzory, a to za přijatelných 99 dolarů. Nejlevnější oblek s 26 senzory pak přijde na 899 dolarů, ale to platí pro danou kampaň na Kickstarteru


reklama