reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

InnoDisk nabídne grafickou kartu do slotu M.2

6.12.2018, Jan Vítek, aktualita
InnoDisk nabídne grafickou kartu do slotu M.2
Sloty M.2 a grafické karty nejdou moc dohromady, i když technicky to samozřejmě díky rozhraní PCI Express možné je. Pokud je taková karta dostatečně malá, vystačí si s dostupným napájením a vyřeší se rozhraní, proč ne?
Je to jistě zajímavý nápad, ale zda je zároveň i užitečný a reálně využitelný, to už je druhá věc. Nicméně společnost InnoDisk si myslí, že zájemce najde, a proto představila grafickou kartu do slotu M.2, která zvládne i rozlišení 4K. Ostatně, co jej dnes nezvládne. 
 
 
Cílová skupina rozhodně nejsou běžní uživatelé, ale spíše podniky a různá integrovaná řešení. Samotná společnost InnoDisk k tomu říká, že grafické karty formátu M.2 jsou dnes jedním z nejrychleji rostoucích segmentů mezi malými grafikami. Její novinka přitom může využít rozhraní HDMI 1.4, LVDS nebo DVI-D a jde o klasickou velikost M.2 2280. Použitý čip je také kompatibilní se systémy Windows a Linux. Konkrétně jde o SiliconMotion SM768 s podporou rozlišení 4K. 
 
 
Samotná karta je také navržena tak, aby byla odolná s ohledem na teplotu. Zvládne pracovat při -40 °C až 85 °C,  takže se očekává i její nasazení v průmyslu či zdravotnictví. 
 
 
Samotný čip SM768 může s počítačem komunikovat nejen přes PCI Express, ale také prostřednictvím USB 3.0. Může mít vlastních 256 MB paměti DDR3 nebo pak až 1 GB DDR2 či DDR3. Je pak pravda, že zvládne rozlišení 4K, a to přesně 3840 x 2160, ale pouze při 30 snímcích za sekundu. Hardwarové dekódování videa platí pro H.264 MVC/AVS+, H.263, MPEG-4, MPEG2, M-JPEG, RealVideo, VC-1 a Theora
 

Zdroj: Hexus.net


reklama