reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Integrace Service Packů do instalaček Windows a Office

7.9.2004, Eagle , článek
Integrace Service Packů do instalaček Windows a Office
Včera Microsoft konečně vydal českou verzi Service Pack 2 pro operační systém Windows XP. O této aktualizaci je známo, že její nainstalování trvá poměrně dlouho. Chcete se tomu vyhnout a rovnou nainstalovat operační systém s touto aktualizací integrovanou? Zde je návod. Dále se také podíváme na integrování Service Pack 3 do Office XP.
Kapitoly článku:
Integrace Service Pack 3 do instalace Office XP

Pro integraci SP3 pro Office XP budete potřebovat instalační CD s tímto kancelářským balíkem a administrátorský update Service Pack 3. Ten je podstatně větší než klasický update, u českých Office se jedná o soubor OfficeXpSp3-kb832671-fullfile-csy.exe o velikosti 60 558 368 byte (odkaz na této stránce dole). Asi 18MB velká verze client je pro tento případ nepoužitelná.

V rootovém adresáři instalačního CD se nachází soubor setup.exe. Ten spusťte s následujícím parametrem:

setup.exe /a

Instalační soubor si vyžádá registrační číslo Product Key. Ten v tomto případě nezadávejte. Zvolte vhodné místo pro nakopírování souborů a klikněte na Další.




Následně odsouhlaste podmínky a klikněte na Nainstalovat. Instalátor nakopíruje do zvoleného adresáře soubory z CD a na konci oznámí, že instalace byla úspěšně dokončena (přičemž se samozřejmě nic neinstalovalo, jen kopírovalo).



Na disku se objeví poměrně zvláštní struktura s pouze jediným adresářem nazvaným Files o velikosti stovek MB. Nyní vezměte soubor Service Packu 3 a rozbalte ho. Stejně jako u Windows XP můžete použít buďto WinRAR nebo příkazovou řádku. Ta je v tomto případě následující:

OfficeXpSp3-kb832671-fullfile-csy.exe /t:D:OfficeXPSP3 /c

... kde D:OfficeXPSP3 nahraďte adresářem, kam chcete soubory rozbalit. V cílovém adresáře se objeví pět souborů:




Teď už jen stačí aktualizovat instalaci pomocí souborů s koncovkou .msp. Spusťte následující příkazy

msiexec /p "MAINSP3ff.msp" /a "D:Office Updateproplus.msi" shortfilenames=true /qb

...a ...

msiexec /p OWC10SP3ff.msp /a "D:Office Updateowc10.msi" shortfilenames=true /qb

... přičemž adresář D:Office Update nahraďte tím, kam jste nechali "nainstalovat" soubory Office XP (ten, ve kterém se nachází soubory proplus.msi a owc10.msi).

Nyní již stačí Office XP nainstalovat a rovnou máte vše se Service Pack 3. Soubory můžete také, v oné zmíněné zvláštní struktuře, vypálit na CD a instalovat z něj.

reklama