reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel představil NUC i s Radeonem pro hraní eSports titulů

16.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel představil NUC i s Radeonem pro hraní eSports titulů
Intel už oficiálně představil své nejnovější minipočítače z řad NUC, které využijí procesory Coffee Lake i Cannon Lake. Jde jednak o NUC sady známé jako Bean Canyon a pak i celá mini PC, jež zase nesou označení Crimson Canyon.
Coffee Lake-U NUC kity "Bean Canyon" a Cannon Lake NUC Mini PC "Crimson Canyon". Jde o celkem pět sad a dva hotové počítače, přičemž ty jsou zajímavé tím, že nabídnou slušný grafický výkon i pro hraní her. To je přitom prezentováno jako "eSports hraní", což obvykle znamená, že tu není dost výkonu pro AAA hry, ale pro populární síťové tituly jako Quake Champions už ano. 
 
 
Mezi nové sady s Coffee Lake-U patří konkrétně modely NUC8i7BEH, NUC8i5BEH, NUC8i5BEK, NUC8i3BEH, NUC8i3BEK založené na procesorech Core i3, i5 a i7. Obsahují grafická jádra třídy Intel Iris vybavená pamětí eDRAM a dle výrobce se budou hodit především pro domácí systémy HTPC. 
 
Že jde o NUC kity v tomto případě znamená, že to jsou ve skutečnosti barebone, kterým chybí jednak moduly operační paměti a pak také úložná zařízení, takže logicky i operační systém. 
 
 
Mezi hotová mini PC pak patří modely NUC8i3CYSM a NUC8i3CYSN, jež nesou jednak procesor Intel Core i3-8121U, k němu i 4 GB nebo 8 GB paměti DDR4 (v tom se právě oba modely od sebe liší) a především potom samostatné GPU AMD Radeon 540 se 2 GB paměti. Toto GPU se nabízí pouze v produktech OEM výrobců, takže na samostatné karty se nedostalo. Jde o čip s konfigurací 512:32:16 (Stream procesory:TMU:ROP), takže můžeme očekávat dvakrát nižší výkon v porovnání s plně vybaveným Radeonem RX 560. To tak opravdu není výkon, který by stačil na náročné hry, ale takové League of Legends, Team Fortress 2 nebo CS:GO v rozlišení 1080p bude stačit pohodlně.  
 
Dané počítače dále nabídnou 1 TB na disku, rozhraní Intel Wireless-AC 9560 CNVi 802.11ac Wi-Fi + Bluetooth 5, dva výstupy HDMI 2.0a, čtyři porty USB 3.0 a operační systém Windows 10. 
 
Intel uvádí, že tyto produkty se dostanou na trh v září. O cenách se však nezmínil a produktové stránky také připraveny nemá. 
 


reklama