reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel se omluvil za zpožděné dodávky procesorů

21.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Intel se omluvil za zpožděné dodávky procesorů
Intel se slovy Michelle Johnston Holthaus omluvil za zpožděné dodávky procesorů x86, čili v podstatě za to, že je nestačí vyrábět v potřebném množství. Potvrzuje tím, že nedostatek jeho procesorů je stále aktuální. 
Michelle Johnston Holthaus, výkonná viceprezidentka a generální manažerka divize Sales, Marketing and Communications Group se za Intel ve svém dopisu (pdf) omluvila partnerům a zákazníkům za to, že dodávky procesorů Intel pro PC se zpožďují, což je důsledek dobře známé nedostatečné výrobní kapacity.
 
 
Intel cítí potřebu se omluvit nejspíše proto, že dle jeho původních slibů měl být nedostatek procesorů touto dobou již vyřešen. Ovšem stále trvá a vypadá to, že přinejmenším v případě levnějších procesorů, které nemají ve výrobě tak vysokou prioritu, vydrží až do hloubi příštího roku. 
 
V dopisu se dále uvádí, že Intel letos rekordně investoval do navýšení výrobní kapacity, což se týká jak 14nm, tak 10nm procesu. Do toho spadá také využití výrobních kapacit jiných firem, díky čemuž mohl Intel uvolnit ty své a využít je pro výrobu těch nejdůležitějších produktů, čili procesorů. K tomu se ale nedozvíme nic bližšího, takže není jasné, co a kde si Intel nechává vyrábět. 
 
Dále se tu píše o tom, že v druhé polovině tohoto roku byla výrobní kapacita oproti první polovině zvýšena o více než 10 procent, nicméně poptávka dále rostla, a to vyšším tempem, než předpokládal samotný Intel i firmy zabývající se analýzou trhu. Skladové zásoby jsou tak velice malé, což má logicky za následek to, že nedokáží dobře pokrývat případné výkyvy v poptávce či výrobě. Právě to pak způsobuje zpoždění některých dodávek a v důsledku i problémy zákazníků Intelu. 
 
Co se týče předpokládaných tržeb za aktuální kvartál, ty mají i nadále platit, ostatně Intel musel už dopředu vědět, jaké budou jeho výrobní kapacity, jejichž nedostatek tak může způsobit pouze to, že tržby nebudou tak vysoké, jak by mohly být a ne to, že budou oproti předpokladům nižší. 
 
 
Zdroj: Intel


reklama