reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel se pochlubil téměř 20 mld. tržeb a na léto slíbil Tiger Lake

24.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel se pochlubil téměř 20 mld. tržeb a na léto slíbil Tiger Lake
Intel si na finanční výsledky za první letošní kvartál nemůže stěžovat. Jeho produkty mu přinesly tržby téměř 20 miliard dolarů, což je výrazně lepší než loni. A co se týče generace Tiger Lake, tu máme očekávat v létě. 
Intel tak v prvním kvartálu překonal očekávání analytiků z Wall Street a vykázal 19,8 miliard, což představuje meziroční nárůst o 23 procent a výnos na akcii 1,31 USD je vyšší o 51 procent.
 
 
O celá 4 procenta pak dle GAAP principů vzrostly hrubé marže a provozní zisk se zvýšil o téměř 70 procent, přičemž čistý zisk vzrostl na 5,7 miliard dolarů, čili o 42 procent. Intel také připravuje ke svým výsledkům infografiku, která zobrazuje vše podstatné. 
 
 
Dozvíme se tak i o tom, že za tím vším je především výkon serverové divize DCG, jejíž tržby vzrostly o 43 procent a dobře se dařilo také klientské CCG divizi s nárůstem o 14 procent. Rostly ale všechny divize až na IOTG její pokles o pouhá 3 procenta vzhledem k tržbám 883 milionů nepředstavuje nic významného. 
 
Intel také zmiňuje své reakce na Covid-19, mezi něž patří podpora zaměstnanců, na niž vydal přes 100 milionů dolarů, dále podpora zdravotníků, technologických iniciativ a také participace v různých programech. 
 
Co se týče výhledu na aktuální kvartál, ten má přinést meziroční růst serverové divize o 25 procent, stejný nebo mírně lepší výkon klientské divize a celkově pak cca 18,5 miliard tržeb. 
 
A co se dozvíme o Tiger Lake (TGL)? Dobře víme, že jde o další 10nm generaci procesorů následující po Ice Lake, takže již i o proces označovaný jako 10nm+. Intel ohlásil, že chce Tiger Lake vypustit na trh někdy v polovině tohoto roku, čili na začátku léta a naznačil, že výrobci počítačů mají o tuto generaci výrazně větší zájem než o Ice Lake ve stejném stádiu vývoje. Mluvil konkrétně o 40% nárůstu počtu designů, v nichž se nová CPU mají objevit. 
 
 
Zdroj: Intel


reklama