reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel testuje Command Centre a jeho funkci pro vysílání streamů

28.2.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel testuje Command Centre a jeho funkci pro vysílání streamů
Intel by měl pomalu postupovat k vydání svých prvních samostatných grafických karet po modelu 740 a k tomu bude potřebovat i příslušnou softwarovou výbavu. Nyní je tu jako novinka pro Command Centre také funkce pro streamování. 
Intel tak pokračuje s vylepšováním svého Graphics Command Centre a je jen dobře, že se snaží mít k dispozici příslušný softwarový ekosystém ještě před tím, než vypustí na trh herní grafiky generace Xe. To by mělo nastat ještě v tomto roce a obecně se očekává, že Intel je alespoň představí na Computexu na začátku června, uvést na trh je ostatně v tu dobu  ještě nemusí. 
 
 
Graphics Command Centre je aktuálně dostupné v betaverzi prostřednictvím obchodu Windows Store a určené je pro Windows 10 verze 1709 a novější. Vedle toho bude uživatel potřebovat také procesor Intel Core 8. generace či novější, jenž pochopitelně musí mít aktivované integrované grafické jádro. A je třeba si také uvědomit, že nejde o ovladače a ani jejich přímou součást. Graphics Command Centre je spíše něco jako GeForce Experience. 
 
Intel sám uvádí, že funkce Capture nabízí jednoduchý a intuitivní způsob, jak nahrávat a ukládat videa zachycené z obsahu primárního displeje počítače. Na dostupném snímku v bohužel až moc nízkém rozlišení si pak můžeme všimnout, že si budeme moci nastavit rozlišení a bitrate výsledného videa a také jeho formát. 
 
 
Z toho by se mohlo zdát, že jde pouze o zachytávání videa do lokálního souboru, ale Intel ve svém tweetu jasně mluví o tom, že jde o "broadcasting function", čili o funkci pro streamování těchto videí do širého Internetu. 
 
A nejde také o jedinou novinku pro Graphics Command Centre v aktuální betaverzi. Máme tu také funkci Combined Desktop, která umožní využívat více monitorů jako jeden velký displej, takže ten bude mít i společné kombinované rozlišení.
 


reklama