reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Japonský miliardář zrušil konkurz na přítelkyni, na Měsíc se se SpaceX vydá bez ní

30.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Japonský miliardář zrušil konkurz na přítelkyni, na Měsíc se se SpaceX vydá bez ní
Yusaku Maezawa bude první vesmírný turista, který se společností SpaceX poletí k Měsíci. Nedávno vyhlásil konkurz na přítelkyni, která by tam letěla s ním a byla součástí reality show Full Moon Lovers. Toto však zrušil.
V září 2018 oznámil Elon Musk, že se v jeho raketě Starship (původně BFR) vydá směrem k Měsíci japonský podnikatel Yusaku Maezawa. Původně chtěl vzít i šest umělců, což posléze změnil a rozhodl se, že s sebou vezme přítelkyni. Na tu nedávno vyhlásil konkurz a přihlásilo se jich přes 27 tisíc. Cesta totiž měla být natáčena jako dokument pro AbemaTV ve formě reality show Full Moon Lovers. Nicméně ani tento druhý plán nevyšel a Maezawa se rozhodl konkurz i romantickou formu cesty kvůli osobním důvodům zrušit.
 
 
Na Twitteru řekl, že i přes jeho upřímné odhodlání účinkovat v dokumentární reality show měl o své účasti neustále pochyby. Dále lituje svého sobeckého rozhodnutí a toho, že zklamal 27722 žen, které si našly svůj drahocenný čas k vyplnění žádosti. Také řekl, že si je rovněž vědom zklamání, které způsobil i lidem v AbemaTV a všem, kteří se měli podílet na produkci dokumentárního seriálu. Ten se tak nyní ruší a není zatím jasné, s kým vlastně na okružní cestu kolem Měsíce Maezawa poletí. Ostatně do roku 2023, kdy se patrně poletí, se to může změnit ještě několikrát.
 
Maazawa je 44letý japonský podnikatel v módním průmyslu, přičemž vlastní portál Zozotown a společnost Zozo. Nejen kvůli přípravě na let nedávno prodal 30 % společnosti Softbank za 2,7 mld. USD, odstoupil z pozice CEO a jeho jmění se odhaduje na 3,6 mld. USD.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama