reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

JBL Reflect: sluchátka na solární energii s neomezenou výdrží

18.12.2019, Milan Šurkala, aktualita
JBL Reflect: sluchátka na solární energii s neomezenou výdrží
Pokud používáte bezdrátová sluchátka, možná vás štve, že je musíte nabíjet. Společnost JBL problém ale vyřešila tak, že jsou vybavena solárními panely, které při dostatečné expozici světlu zajistí až neomezenou výdrž.
Společnost JBL se rozhodla vyřešit problém s výdrží akumulátorů bezdrátových sluchátek. Vymyslela tak projekt sluchátek JBL Reflect, který dala na crowdfundingový server Indiegogo a už teď má vybráno 180 % cílové částky. Tato sluchátka mají 3,7V 700mAh Li-Ion akumulátor, který má ve tmě vydržet na 24 hodin hraní. Vychytávkou jsou tu totiž solární panely, které dokáží sluchátka nabíjet pomocí solární energie, a to i v dobře osvětlených interiérech. Pokud tak posloucháte hudbu 3,5 hodiny denně a jste 1,5 hodiny denně venku, měla by už výdrž stoupnout na 68 hodin. Když budete venku 2 hodiny denně, vydrží na 168 hodin hraní a pokud se venku budete nacházet 2,5 hodiny denně, pak byste sluchátka nemuseli nikdy nabíjet.
 
JBL Reflect sluchátka
 
Pokud by to ale nestačilo, je zde klasicky USB port a za dvě hodiny je nabito. Sluchátka se vyznačují ratingem odolnosti IPX4 a mají 40mm měniče. První várka sluchátek za $75 už byla vykoupena, stále je ale můžete získat zvýhodněných $99 (nyní vykoupeno 222 ze 400 kusů). Až se vykoupí tato sada, cena stoupne na $129. Cena sluchátek po ukončení kampaně bude činit $165.
 
JBL Reflect sluchátka
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama