reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Je to oficiální: Windows 10 mají 1 miliardu aktivních uživatelů

16.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Je to oficiální: Windows 10 mají 1 miliardu aktivních uživatelů
Společnost Microsoft může slavit. Sice to trvalo podstatně déle, než sám plánoval, ale bájnou metu jedné miliardy aktivních uživatelů operačního systému Windows 10 se mu konečně podařilo překonat.
I když to trvalo mnohem déle, než bylo původně plánováno, Microsoftu se konečně podařilo překonat jednu miliardu aktivních uživatelů operačního systému Windows 10 (v průběhu měsíce). Toho chtěl původně dosáhnout už v roce 2017, tedy 2 - 2,5 roku po představení systému, ale především kvůli neúspěchu jeho mobilních verzí Windows a telefonů Microsoft Lumia mu to nakonec trvalo zhruba 5 let místo dvou. Nyní se dočkal, a ačkoli podezřelé zprávy o překonání miliardy se objevily na italských stránkách Microsoftu už koncem ledna, doopravdy se tak stalo až nyní.
 
Microsoft Windows 10 logo
 
Microsoft nezapomněl zmínit, že nyní Windows 10 používá každý sedmý člověk na planetě (podle toho to vypadá, že více přístrojů s Windows 10 navázaných na jeden účet se započítává jen jednou). Také řekl, že Windows 10 běží na 80 tisících různých modelech notebooků a 2-in-1 zařízení od více než 1000 různých výrobců. Microsoft s tímto systémem také změnil způsob uvádění nových systému z několikaletého cyklu na více středních aktualizací v průběhu roku. Ty jsou doručovány rychleji (to, že mnohdy s chybami, Microsoft raději nezmínil), přičemž ve Windows Insider Programu je registrováno 17,8 milionu uživatelů. Zvýšení zastoupení Windows 10 pomohlo i nedávné ukončení podpory systému Windows 7.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama