reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Italský Microsoft tvrdil, že Windows 10 už mají miliardu uživatelů

31.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Italský Microsoft tvrdil, že Windows 10 už mají miliardu uživatelů
Stránkám italského Microsoftu unikla zajímavá skutečnost. Podle obrázku měl totiž operační systém Windows 10 konečně zaznamenat vytouženou jednu miliardu instalací, kterou Microsoft očekával původně už v roce 2017.
Podle úniku na stránkách italského Microsoftu měla být zaznamenána už jedna miliarda instalací operačního systému Windows 10. Ten byl představen v roce 2015 a Microsoft chtěl dosáhnout jedné miliardy instalací během pouhých dvou let. To se ale nestalo, za což mohl i fakt, že mobilní verze Windows 10 pro telefony Lumia kvůli neúspěchu těchto smartphonů místo vytouženého vzrůstu poměrně rychle umřela. Loni tak v březnu Windows 10 oslavil teprve 800 milionů instalací a v září pak 900 milionů.
 
Windows 10 miliarda zařízení
 
Microsoft v těchto dnech ukončil podporu Windows 7, a tak zaznamenal zvýšený zájem o Windows 10 zejména v podnikové sféře, což počty instalací vyhnalo rychle nahoru. Zajímavé však je, že miliardu instalací zmiňuje pouze italská stránka, ale zatím nevyšla žádná tisková zpráva nebo odkaz na sociálních sítích společnosti, což by napovídalo tomu, že jde možná jen o předčasný únik. To podporuje i fakt, že stránka byla během psaní této aktuality stažena a překonání miliardy Microsoft nezmiňoval ani při prezentaci finančních výsledků před pár dny. Ať tak či onak, překonání miliardy by z výše uvedených důvodů mělo být nejspíš už jen v řádu dnů nebo několika málo týdnů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama