reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Killer E3000 nabídne 2,5Gb/s Ethernet

9.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Killer E3000 nabídne 2,5Gb/s Ethernet
Letos lze už opravdu očekávat, že se prudce rozroste nabídka základních desek a snad i cenově dostupných síťových prvků, které nabídnou rychlejší Ethernet než 1 Gb/s. Přichází totiž i Killer E3000. 
Řada Rivet Networks Killer míří na herní hardware a lze očekávat, že jejich ethernetové kontrolery začnou nabízet nové základní desky, a to možná už modely pro 7nm Ryzen 3000, které očekáváme na jaře. Můžeme se tak připravit na další kolečko marketingového hypu, který nás bude přesvědčovat, jak moc nám 2,5Gb/s Ethernet pomůže dosáhnout těch nejlepších výsledků, ale snad budou markeťáci tentokrát rozumní.
 
 
Je škoda, že se Rivet Networks drží při zemi, však dnes už jsou celkem dostupná i 10 Gb/s ethernetová řešení a pokud ne rovnou to, je tu ještě kompromisní standard s propustností 5 Gb/s. Však rozumný člověk nebude měnit svou vybudovanou síťovou infrastrukturu jako ponožky nebo grafickou kartu a z 1Gb/s Ethernetu jsme se už velice dlouho v domácnostech nikam neposunuli, takže osobně beru 2,5 Gb/s řešení Killer E3000 jako slabý pokrok, ale i tak je to alespoň něco. 
 
Nicméně výrobce prezentuje svůj Killer E3000 především po boku notebooků a firem Dell-Alienware či Acer. Ale to má svůj smysl a neznamená to, že by se daný kontroler nedostal do desktopových desek. Ty ale jednoduše nejsou na rozdíl od nových notebooků horkým tématem na CES 2019. 
 
E3000 využije také jistou Advanced Stream Detect Technology, což opět není nic jiného než prioritizace síťového provozu, aby měla ve vytížené síti přednost ta data, která musí mít co nejkratší zpoždění. K nastavení toho nám poslouží nové Killer Control Centre 2.0, které bude určeno také pro Wi-Fi Killer Wireless-AC 1550. Vedle toho můžeme zmínit funkci Kuller GameFast, která má "automaticky pozastavovat procesy", jež běží na pozadí her a mohou způsobit jejich zpomalení. 
 
Nyní je otázka, kdy nastoupí také levné domácí síťové prvky, a především tedy routery a modemy vybavené přepínači s podporou alespoň 2,5Gb/s Ethernetu. Bez nich je nám Killer E3000 a jiné rychlejší kontrolery k ničemu.  
 
Zdroj: Hexus.net


reklama