reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Korejec okraden o Bitcoiny za 2 mil. EUR, dostal falešné bankovky

20.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Korejec okraden o Bitcoiny za 2 mil. EUR, dostal falešné bankovky
Na starý trik s falešnými penězi se dá naletět i v dnešní digitální době. Korejec pracující v společnosti věnující se kryptoměnám totiž prodal své Bitcoiny v hodnotě 2 milionů EUR za hotovost. Obdržené "papírky" jsou mu ale k ničemu.
Cest, jak se nelegálně dostat ke kryptoměnám, je spousta. Před pár dny jsme psali např. o tom, jak hackeři dokázali oblbnout operátora, který vyměnil SIM kartu nepravým lidem, čímž zneškodnili ochranu dvoufaktorovou autentizaci. Stále se na to dá jít i postaru bez větších znalostí IT a hackování. Tak se stalo v červenci na Francouzské riviéře v Nice. Jihokorejský podnikatel, který pracuje v singapurské společnosti věnující se kryptoměnám, se tu dal do řeči se srbským obchodníkem. Ten se nejprve tvářil, že chce investovat do podnikatelovy společnosti, později mu ale navrhl výměnu jeho Bitcoinů za peníze. A jak již bylo řečeno, šlo se na to postaru. Dohodli se totiž na výměně za hotovost v eurech.
 
Euro bankovky
 
autor: Lionel Allorge [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], přes Wikimedia Commons
 
Jako by to nebylo už tak dost divné, korejský podnikatel na nabídku kývl a Bitcoiny skutečně převedl. Za to dostal 2 miliony EUR v 500eurových bankovkách. Nebyly to ale ledajaké bankovky. Byly nepřekvapivě falešné a dle popisu šlo o dost hloupé, nekvalitní padělky vytištěné na běžné tiskárně. Muž to pochopitelně nahlásil na policii a ta kriminálníka opravdu dopadla. Nebyl to ani zdaleka jeho první zločin a v hledáčku policie byl už delší dobu. Našli jej v Cannes, kde si užíval luxusní život s drahým autem a hodinkami v ceně 100 tisíc EUR na rukou. Policie nyní pátrá po dalších kumpánech, neboť dopadený hříšník měl být součástí větší skupiny zločinců.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama