reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LaCie přichází s odolnými Portable SSD disky

7.11.2018, Milan Šurkala, aktualita
LaCie přichází s odolnými Portable SSD disky
V nabídce SSD disků luxusní značky LaCie se objevuje nově řada Portable SSD, která nabídne solidní odolnost disků i vysokou kapacitu až do 2 TB. Spolu s diskem dostanete i předplatné na aplikace Adobe.
Značka LaCie je luxusní odnoží tradičního výrobce pevných disků Seagate. V nabídce má však různá zařízení, mezi nimiž jsou i SSD disky. Novinkou ve výrobním programu je řada Portable SSD, která se chlubí moderním USB-C připojením. Vedle USB-C kabelu je ale v balení přítomný i klasický kabel do USB-A portu. Portable SSD se vyznačuje přenosovými rychlostmi 540 MB/s u čtení a 500 MB/s u zápisu.
 
LaCie Portable SSD
 
K dispozici bude v kapacitách 500 GB, 1 TB a dokonce i 2 TB. To má dle výrobce vystačit na 65 hodin 4K/30p videa nebo 20 tisíc RAWů (při velikosti RAWu 100 MB). Předformátován je na souborový systém exFAT a dodává se s balíčkem aplikací Lacie Toolkit Software Suite (např. pro zálohování nebo synchronizaci dat). Rozměry disku činí 93,5×79×9,1 mm a váží pouhých 82 gramů. Má být také dostatečně odolný a vydržet pád z výšky 2 metrů. Výrobce poskytuje 3letou záruku i službu obnovy dat po celou tuto dobu (Seagate Rescue Data Recovery Plan). Dostanete také předplatné na aplikace Adobe (plán All Apps), nicméně jen na jeden měsíc.
 
Pokud jde o cenu, ta v pořadí uvedených kapacit činí $124,99, $269,99 a $539,99. V prodeji budou už v průběhu listopadu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama