reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ThinkSmart View Plus: USB-C monitor i zařízení pro Microsoft Teams

9.2.2023, Milan Šurkala, aktualita
Lenovo ThinkSmart View Plus: USB-C monitor i zařízení pro Microsoft Teams
Lenovo uvedlo nový monitor ThinkSmart View Plus. Ten může fungovat jako dvě různá zařízení. Jedním je klasický monitor s připojením přes USB-C, druhým je samostatný počítač a displej pro video konference přes Microsoft Teams.
V nabídce produktů společnosti Lenovo se objevuje nový 27" monitor ThinkSmart View Plus. Nabídne dva režimy použití. Tím prvním je klasická funkce monitoru. Máte zde 27" obrazovku s Full HD rozlišením, nahoře je 4K IRGB webkamera, pod monitorem pak naleznete soundbar s 5W reproduktory a 4 mikrofony. Připojení k počítači je pak realizováno pomocí portu USB-C. Možné je ho namontovat i na zeď (držák VESA). Novinka ale dokáže fungovat i samostatně bez počítače, a to jako mobilní displej pro Microsoft Teams.
 
Lenovo ThinkSmart View Plus
 
Máme tu procesor Qualcomm QCS8250 a operační systém na bázi Androidu. V něm je nainstalována aplikace Microsoft Teams a ve spolupráci s kamerou a mikrofony pak může sloužit k video konferencím. K Internetu se připojuje pomocí Wi-Fi 6. Najdeme tu také pasivní dotykové pero, díky čemuž je podporována i funkce kreslení. Využití tak najde pro tzv. hot desking (sdílené pracovní místo), terminály pro hovory přes Teams, může být použit pro konference jak u osob ve vedení firmy nebo oddělení, tak i zaměstnanci, a to i na home office. Při odhlášení z Teams by měla být veškerá osobní data v zájmu bezpečnosti smazána a monitor připraven pro nového uživatele v čistém stavu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama