reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ThinkVision Creator Extreme P27: mini-LED monitor pro grafiky

6.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Lenovo ThinkVision Creator Extreme P27: mini-LED monitor pro grafiky
Společnost Lenovo přichází s profesionálním monitorem ThinkVision Creator Extreme P27. Ten má 27” úhlopříčku, velmi vysoké 4K rozlišení, široké pokrytí barevných gamutů i mini-LED podsvícení.
Pokud potřebujete kvalitní monitor pro grafickou práci nebo pro úpravu fotografií a videa, budete mít na trhu brzy další monitor, o kterém by se dalo uvažovat. Jde o ThinkVision Creator Extreme P27 a jak už napovídá název, půjde o 27” IPS model. Nabídne vysoké rozlišení 4K (3840×2160 pixelů) při 60 Hz a velmi bohaté pokrytí barevných gamutů. Máme tu 100% pokrytí sRGB i BT.709. Ti, kteří si hrají s videem, pak ocení 99% pokrytí prostoru DCI-P3. Samozřejmostí je podpora 10bitových barev (1,07 miliardy barevných odstínů), monitor je navíc kalibrován už z výroby.
 
Lenovo ThinkVision Creator Extreme P27
 
Lenovo bylo poněkud skoupé na informace, takže z dalších údajů víme jen to, že by měl mít 14ms odezvu GTG, 178° pozorovací úhly a velmi vysoký jas 1000 nitů. O podsvícení se tu netradičně starají mini-LED, přičemž je tu 10368 LED a 1152 zón, díky čemuž dokáže mnohem lépe lokálně snižovat úroveň podsvětlení a zvyšovat tak kontrast obrazu. Přesnou hodnotu kontrastu ale neznáme. Pokud jde o připojení monitoru k počítači, najdeme zde Display Port 1.4, dva HDMI 2.0b porty, jeden USB-C (s DP 1.4 Alt a podporou až 90W napájení) a USB hub se čtyřmi USB 3.0 porty. Prodej bude zahájen v dubnu za vysokou cenu $2499 (u nás tak lze čekat okolo 60 tisíc Kč s DPH, možná i o trochu více).
 
Lenovo ThinkVision Creator Extreme P27
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama