reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lexar JumpDrive Fingerprint F35, USB klíčenka se čtečkou otisků prstů

25.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Lexar JumpDrive Fingerprint F35, USB klíčenka se čtečkou otisků prstů
Chcete-li šifrovat svá data na USB klíčenkách, můžete využít ochranu pomocí hesel. Lexar ale přichází s další možností, jeho JumpDrive Fingerprint F35 nabídne ochranu pomocí čtečky otisků prstů.
Společnost Lexar přichází s novou USB 3.0 klíčenkou, která chránil data uživatelů trochu jiným způsobem, než je obvyklé. Zatímco běžně se data chrání např. hesly, v tomto případě jde o biometrickou ochranu pomocí otisku prstu. Klíčenka nese název Lexar JumpDrive Fingerprint F35 a jak již předchozí řádky a název napovídají, je vybavena čtečkou otisku prstů a 256bitovým AES šifrováním..
 
Lexar JumpDrive Fingerprint F35
 
Zatímco klíčenka je sama o sobě kompatibilní s operačními systémemy Windows, Linux i Mac OS, dodaný software pro nastavení otisků prstů je k dispozici pouze pro Windows. Celkem lze registrovat až 10 různých otisků, takže lze využít nejen více svých prstů, ale také třeba zajistit přístup k datům dalším lidem, což se může hodit např. v pracovních týmech. Lexar uvádí, že klíčenka dosahuje přenosové rychlosti čtení až 150 MB/s, hodnoty u zápisu ale nezveřejnila. Pokud jde o čtení otisku prstu, to má proběhnout do jedné sekundy.
 
Lexar JumpDrive Fingerprint F35
 
Rozměry klíčenky jsou 20,5×64,38×7,8 mm a váží 22,5 gramu. K dispozici bude ve třech různých kapacitách, základem bude 32GB verze za 29,99 EUR. Za 64GB verzi už dáte 44,99 EUR a nejvyšší kapacitou bude 128 GB. Tato varianta vyjde na 79,99 EUR. Před koncem roku se objeví i 256GB verze s cenovkou 149,99 EUR. Na klíčenky bude poskytována 3letá záruka.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama