reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG Optimus Black přichází se 4" displejem NOVA

2.6.2011, Jan Vítek, aktualita
LG Optimus Black přichází se 4" displejem NOVA
Společnost LG si připravila obdobu telefonu Optimus s označením Black, o němž mluví jako o designovém modelu s tloušťkou 9,2 mm. Tato firma ostatně využívá značku Optimus pro řadu svých zařízení, například pro smartphone Optimus 3D nebo...
Společnost LG si připravila obdobu telefonu Optimus s označením Black, o němž mluví jako o designovém modelu s tloušťkou 9,2 mm. Tato firma ostatně využívá značku Optimus pro řadu svých zařízení, například pro smartphone Optimus 3D nebo tablet Optimus Pad.



LG Optimus Black (LG P970) má úhlopříčku 4" a je typu NOVA (kapacitní). Dosahuje tedy vysokého jasu 700 nit, díky čemuž je prý čitelný i na přímém slunci a zároveň má být energeticky nenáročný i díky tomu, že se jeho jas automaticky přizpůsobuje pomocí čidla. Při zobrazení bílé barvy má NOVA spotřebovat 2x méně energie než typ AMOLED.

Telefon je tedy tlustý jen 9,2 mm, váží 109 gramů i s 1500mAh baterií a založen je na OS Android 2.2 Froyo (počítá se s aktualizací na 2.3 Gingerbread) s nástavbou Optimus UI 2.0, která nabízí okamžitý přístup ke zprávám, e-mailům i zmeškaným hovorům prostřednictvím tlačítka “G” na boku i ze zamnkuté obrazovky. Pak tu je také Gesture UI pro ovládání pomocí gest, technologie Wi-Fi Direct pro přímé sdílení dat mezi více mobilními zařízeními, která má nahradit funkce rozhraní Bluetooth.

Jako procesor je využit TI OMAP 3630 na frekvenci 1 GHz, dále tu máme zadní 5Mpix fotoaparát a přední 2Mpix, 4 GB paměti a slot pro až 32GB karty MicroSD. Telefon je již u nás i na Slovensku dostupný za doporučenou cenu 9900 Kč s DPH.

Zdroj: TZ LG
reklama