reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li vypouští na trh motorizované stoly DK-05

1.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Lian Li vypouští na trh motorizované stoly DK-05
Ve světě stoupá obliba stolů, které mají stavitelnou výšku a nejlépe pohodlně s využitím motorků. Přesně to nabízí i nový Lian Li DK-05, který aktuálně vstupuje na americký i evropský trh, ale není to jen prostý stůl. 
Lian Li Dual-System DK-05 není pouze stůl, ale integrovaná počítačová skříň ve stole, takže je zřejmé, že jeho cena nebude zrovna nízká. V Británii se bude prodávat za 2000 liber, což je částka, za níž bychom pohodlně pořídili velice výkonný počítač. 
 
 
Tento model byl představen už na CES 2017 jako "nový vrchol mezi PC stolky", který je založen na modelu DK-04, z nějž se prý Lian Li poučilo, a tak může nabídnout novou verzi, do níž se dle výrobce vejdou i dvě základní desky formátu Extended ATX (EATX). Stejně jako dřív je konstrukce spíše hliníková s ocelovýma nohama, ovšem samotná deska stolu je vyrobena z temperovaného skla. 
 
 
Lian Li sice mluví o prostoru pro desky EATX, ale zároveň uvádí, že jejich traye mají rozměry 305 × 276 mm, zatímco pravý EATX formát má rozměry 305 × 330 mm. To ale vychází z prosté nejednoznačnosti označování formátů desek, která platí jak pro výrobce skříní, tak samotných desek. 
 

Obě desky zde budou mít prostor pro osm karet a obě mají vedle sebe místo pro napájecí zdroj a také dva 2,5" disky či SSD. V prostoru mezi nimi je tu však i místo pro další disky a SSD. O chlazení se starají vestavěné ventilátory, přičemž v Lian Li mysleli také na vodní chlazení a jeho pumpy, expanzní nádoby a radiátory, a to až 480mm. 
 
Stejně tak tu máme dva samostatné panely vybavené konektory, tlačítky a knoflíky pro nastavení podsvícení. Najdeme tu také USB typu C a HDMI, které se bude hodit pro systémy virtuální reality. Podpravým panelem máme ještě tlačítka sloužící výškovému nastavení, kde je také displej s aktuální výškou (palce či centimetry) a prostor pro zapamatování čtyř poloh. 
 
​  
Deska stolu může být nastavena v rozsahu 69 až 118 cm nad zemí, takže si ji klidně můžeme zvednout tak, abychom se mohli k počítači občas postavit ku prospěchu vlastního zdraví. Její rozměry jsou 140 x 78 cm, vevnitř je jako standardní výbava dvanáct 120mm ventilátorů, karty mohou mít na délku 360 mm a pak tu je celkem osm míst pro SSD či HDD a pět výhradně pro 2,5" zařízení. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama