reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G203 Lightsync přináší špičkové funkce za dostupnější cenu

22.4.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Logitech G203 Lightsync přináší špičkové funkce za dostupnější cenu
Logitech vylepšil svou herní myš G203, která v nové verzi přináší hlavně více možností RGB podsvícení. Jinak zůstal design i parametry téměř totožné, a to včetně snímače s rozlišením až 8000 DPI.
Logitech tento týden rozšířil svou řadu herního příslušenství G o novou herní myš. I když ona to zase taková novinka není, neboť vychází z modelu G203 Prodigy představeného před třemi lety. Aktualizovanou verzi poznáte podle označení G203 Lightsync. Na pohled se od sebe myši opravdu nijak neliší. Využívají stejný tvar, který výrobce označuje jako „klasický“, neboť vychází z populárního modelu G100s. Změna designu tedy ani nebyla potřeba a majitelé starších modelů tedy mohou přejít na G203 Lightsync, aniž by si museli zvykat na jiný tvar myši nebo rozložení tlačítek. Kromě černé je myš dostupná také v bílé barevné variantě, která není mezi herními periferiemi zase tolik obvyklá.
 
 
Logitech G203 Lightsync vsází na osvědčenou kombinaci šesti tlačítek. Výrobce slibuje optimalizovaný zdvih pravého i levého tlačítka, pod kterými se nachází kovové pružiny. Výsledkem by měla být rychlá a přesná reakce na stisk spolu se zřetelnou hmatovou odezvu. Kromě toho byl použit špičkový optický snímač, jehož rozlišení lze nastavit v rozmezí od 200 do 8 000 DPI. Z dalších parametrů výrobce uvádí polling rate 1 000 Hz, odezvu 1 ms a kompatibilitu se všemi možná operačními systémy včetně Windows, macOS a Chrome OS. Pro připojení k počítači slouží kabel USB o délce 2,1 m. Fyzické rozměry myši činí 117 x 62 x 38 mm, zatímco hmotnost se zastavila na hodnotě 85 g (bez kabelu).
 
 
Myš můžete začít používat hned po připojení k počítači, ale byla by škoda nevyužít všech možností přizpůsobení, které tento model nabízí. Prostřednictvím volně dostupného softwaru Logitech G Hub lze naprogramovat funkce všech šesti tlačítek, vytvořit makra (sekvence příkazů v řadě) nebo upravit citlivost senzoru. Pro rychlou změnu citlivosti můžete využít tlačítko na myši, kterému přiřadíte až pět předvoleb podle libosti. Veškerá nastavení můžete uložit přímo do interní paměti, takže zůstanou zachována po připojení myši k jinému počítači. Jak už napovídá název, tento model používá systém podsvícení Lightsync. Právě možnosti pdosvícení jsou jediným zásadním rozdílem proti stávající verzi G203 Prodigy.
 
RGB podsvícení nabízí výběr z 16,8 milionu odstínů a také možnost synchronizace s obsahem obrazovky, kdy se barevné schéma dynamicky mění podle hry, filmu nebo hudby. Logitech G203 Lightsync se na český trh dostane v květnu a vyjde na 1 109 Kč s DPH. To sice není zrovna lidová cena, ale na poměry série Logitech G ještě patří k cenově dostupnějším. Startovní cena předchozího modelu G203 Prodigy byla podobná, ale postupně klesla na aktuálních asi 800 Kč (viz níže).
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama