reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G305: nenápadná herní myš bez drátu

23.5.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Logitech G305: nenápadná herní myš bez drátu
Na trh se brzy dostane nová bezdrátová herní myš od Logitech, která jako nejlevnější model podporuje technologii Lightspeed. Kromě toho nabízí kvalitní optický senzor nebo šest programovatelných tlačítek.
Do řady Logitech G přibyla nová bezdrátová myš G305, do které byste na první pohled možná ani neřekli, že jde o model zaměřený na hry. Designéři se vyvarovali použití výrazných prvků, které jsou typické pro herní příslušenství, marně byste hledali dokonce také barevné podsvícení. Přesto je myš plná moderních technologií, které by měly být zárukou výborného herního zážitku. S hmotností 99 g potěší novinka především zájemce o lehčí herní myš, stejně tak fyzické rozměry 116,6 x 62,15 x 38,2 mm patří k menším. S výjimkou dvojice bočních tlačítek je design symetrický, takže nabídne podobný komfort pro praváky i leváky. 
 
 
Logitech G305 podporuje technologii Lightspeed, která se dosud objevovala hlavně u dražších modelů. Výrobce slibuje, že prostřednictvím této technologie umožní bezdrátová myš dosáhnout stejné rychlosti jako při klasickém kabelovém propojení – konkrétně je udávána doba odezvy pouze 1 ms. Neobjedete se přitom bez malého přijímače, který se připojuje do USB portu počítače. Pokud se s myší chystáte cestovat, oceníte možnost uložit přijímač přímo do jejího těla, což minimalizuje riziko ztráty. O kvalitní snímání se stará optický senzor Hero (upravený Pixart 3366) s jemností až 12 000 DPI, kterou lze nastavit podle požadavků od 100 DPI. Uživatel k tomu může využít speciální tlačítko umístěné před kolečkem. Vytvořit lze až pět profilů, které jsou uloženy do vnitřní paměti myši.
 
 
Celkem je myš vybavena šesti tlačítky, které lze přes Logitech Gaming Software naprogramovat podle potřeby. Kromě už zmiňovaných se jedná o dva spínače, u kterých je slibována životnost deset milionů kliknutí. Energii až na 250 hodin hraní dodává jedna AA tužková baterie, přičemž při průměrném používání prý bude stačit baterii měnit jednou za devět měsíců. To je zásluha především úsporného režimu, který zvyšuje latenci až na 8 ms, ale při brouzdání po internetu nebo kancelářské práci by to nemělo vadit. Na potřebu výměny baterie upozorní dioda, která se rozsvítí při zbývající kapacitě 15 % nebo méně.
 
 
Logitech G305 se začne celosvětově prodávat ještě tento měsíc, a to v černé a bílé barevné variantě. Do své nabídky už myš zařadily také některé české e-shopy, ale zatím bez konkrétního termínu naskladnění. Alespoň tak známe tuzemskou cenu, která činí 1 599 Kč.
 


reklama