reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Marvell představil vůbec první NVMe-over-Fabric SSD Converter

8.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Marvell představil vůbec první NVMe-over-Fabric SSD Converter
Nový produkt společnosti Marvell poslouží k tomu, aby přeměnil běžná NVMe SSD na NVMe-oF SSD, čili taková, která budou podporovat NVMe over Fabric. Jde tak o příslušný kontroler spojený s konvertorem. 
Jde o kontroler Marvell 88SN2400, který umožní napojení úložišť s NVMe SSD přímo do ethernetové sítě, a proto jde tedy o kontroler s konvertorem NVMe over Fabric (NVMe-oF). Taková SSD pak už nebudou řízena a spravována serverovými SoC s integrovanými kontrolery pro až 100Gb/s Ethernet, ale jednodušším a nízkospotřebovým kontrolerem.
 
 
Marvell slibuje vytvoření rychlého úložiště s nízkými latencemi, zpřístupnění veškerého výkonu zapojených SSD přímo v síti a také škálovatelnost. Úložná zařízení tak nebudou součástí výpočetních uzlů, ale budou zcela samostatná, což slibuje vyšší efektivitu s ohledem na výkon i spotřebu. 
 
 
Díky řešení Marvellu si tak návrháři datových center budou moci lépe vyvinout potřebnou infrastrukturu na míru potřebám s možností snadného rozšíření. Daný kontroler-konvertor bude určen pro novou třídu úložných zařízení EBOF (Ethernet Bunch Of Flash), a to třeba v podobě 2U24 zařízení zaplněného SSD s PCIe 3.0 x4. Pak může 88SN2400 poskytnout až 18.000.000 I/O operací za sekundu a ve spojení s ethernetovým přepínačem od Marvellu pak i propustnost 2 Tb/s. 
 
 
 
Daná technologie může být také začleněna přímo do budoucích modelů SSD od Marvellu, ale aktuální kontrolery-konvertory se dají integrovat do stávajících serverů a jejich backplane, což i usnadní případný servis. 
 
Své nové produkty, které budou na řešení Marvellu s největší pravděpodobností založeny, ohlásila už společnost Western Digital. I tato firma uvádí, že jeho řešení umožní vytvořit nezávisle škálovatelné pooly úložného prostoru, které budou k ostatnímu hardwaru připojeny přes standardní technologie, což je krom Ethernetu třeba i InfiniBand.
 
reklama