reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Meta Verified: Facebook a Instagram uvádí ověřené účty za předplatné

21.2.2023, Milan Šurkala, aktualita
Meta Verified: Facebook a Instagram uvádí ověřené účty za předplatné
Společnost Meta se po vzoru Twitteru rozhodla také rozšířit plně ověřené účty na své platformě. Modrá fajfka bude za měsíční poplatek a týká se to jak sociální sítě Facebook, tak i Instagramu. Přinese i některé užitečné služby.
Sociální sítě společnosti Meta byly vždycky takovým elektronickým Divokým západem, což by se nyní mělo změnit. I když ověřování účtů na platformách Meta bylo dostupné už v minulosti, nyní to dostává větší řád. Zavádí se program Meta Verified a vedle modré fajfky to přinese i užitečné služby navíc. Služba totiž bude placená, na webu za 11,99 USD měsíčně, na Androidu a iOSu kvůli provizím Googlu a Applu vyjde dráž na 14,99 USD za měsíc.
 
Meta logo
 
Abyste si svůj účet nechali ověřit, musíte mít alespoň 18 let, potřebujete zaslat kopii svého osobního průkazu vydaného vládou (občanka, patrně projde i pas), zaplatit předplatné, a po ověření dostanete modrou fajfku u svého účtu. To ale není všechno. Poplatek není jen tak za nic a obsahuje také i proaktivní monitorování a ochranu proti impersonifikaci. Další výhodou má být zvýšená viditelnost a dosah účtu, v neposlední řadě také přímý přístup k podpoře. Nejprve se tato služba objeví v Austrálii a na Novém Zélandu, později se pak rozšíří i do dalších zemí. Vedle větší transparentnosti na sociálních sítích Mety by to mělo samotné společnosti přinést i další příjmy.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama