reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft chystá Halo Fireteam Raven pro čtyři spoluhráče

21.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft chystá Halo Fireteam Raven pro čtyři spoluhráče
Microsoft si možná na letošní E3 chystá představení další z řady herních titulů Halo, který naváže na původní Halo: Combat Evolved z roku 2001. Nyní se ale můžeme podívat na menší arkádovou odbočku určenou pro 4 hráče. 
Poslední z hlavních titulů série Halo se objevil před dvěma a půl lety, takže se obecně očekávalo, že Microsoft letos na E3 uvede další. To se nakonec může ještě stát, ale nyní je tu něco jiného, a sice arkádový Halo: Fireteam Raven pro čtyři spolupracující hráče, kteří budou stát před dvěma 130palcovými panely s rozlišením 4K. Ti si tak budou moci zahrát střílečku z prostředí hry Halo: Combat Evolved. Tento titul je tak určen pro herny, které najdou dostatek místa pro celé zařízení, jež není zrovna malé. 
 
 
Arkáda se dostane do nabídky heren Dave & Busters nejdříve v USA a Kanadě a poté i v dalších zemích. Klasické arkády tak nevymírají a jak poznamenává Kiki Wolfkill z Halo Transmedia, jejich tvorba je zcela odlišná od her pro PC a konzole, a v tomto případě už jen proto, že hráči budou využívat napevno přimontované optické ovladače v podobě zbraní, jimiž budou mířit na objekty na obrazovkách. Na tom Halo Transmedia spolupracovali se společností Raw Thrills, která se na takové ovladače specializuje a je to také jedna z posledních podobných společností v Americe.
 
​  
Grafika nevypadá vůbec špatně a pokud ji má arkáda rozpohybovat na dvou panelech s rozlišením 4K, je jasné, že musí mít výkonný hardware. Ve hře budeme moci využívat různé zbraně známé ze série Halo včetně věží namontovaných na vozidlech Warthog. 

A kolik v dnešní době stojí zahrát si takovou arkádu? Doby čtvrťáku či půldolaru jsou už pryč a nyní je obvyklá cena kolem dolarů a půl či rovnou dvou. Je také otázka, jak se tato hra jejím tvůrcům vyplatí vzhledem k očividnému úpadku herních arkád. 
 


reklama