reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft přidá do Správce úloh sledování GPU

22.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft přidá do Správce úloh sledování GPU
Microsoft se rozhodl vylepšit Správce úloh (Task Manager) ve Windows 10, který by měl brzy nabídnout sledování zatížení nejen procesoru, sítě, paměti či disků, ale nově také grafických jader. 
Na novou funkci se už mohou podívat uživatelé zkušební verze systému Windows 10 Insider Preview Build 16226, která byla uvedena včera večer. Je určena pro uživatele tzv. Fast Ring, čili ty, kteří se chtějí k nejnovějším funkcím dostat co nejdříve a příliš je nezajímá to, že jde o málo odladěný systém. 
 
 
Stejně jako jednotlivá jádra procesoru, Správce úloh bude moci rozlišovat i mezi GPU, pokud jich samozřejmě v systému bude víc. Vedle toho nás bude moci informovat i tom, jakou dané GPU využívá verzi ovladače a z jakého dne je a především jsou tu také informace o kapacitě paměti a jejím využití, přičemž ta může být buď pro ně vyhrazená, nebo sdílená. Stejně tak si budeme moci otevřít program pro sledování prostředků, kde také nově najdeme záložku věnovanou GPU. To zatím ještě není připraveno, ale Microsoft uvádí, že tak reaguje na požadavky uživatelů, kteří chtěli mít přehled o taktech GPU nebo snímcích za sekundu v různých aplikacích. 

Insider Preview Build 16226 také vrací tzv. placeholders (zástupné soubory) pro OneDrive známé z Windows 8, které z desítek zmizely. Nyní už ale jde o OneDrive Files On-Demand, ale jde v podstatě o to samé, čili o zástupné, lokálně uložené soubory, které jsou ve skutečnosti fyzicky uložené v cloudu. Pokud jde třeba o nějaký dokument, ten si můžeme otevřít jako zástupný soubor v příslušné aplikaci, která si ten opravdový sama stáhne z OneDrive. Můžeme o nich uvažovat jako o cloudové verzi klasických zástupců, již rozeznáme tak, že u statusu každého z nich bude piktogram mráčku.  
 
 
V rámci nového Unicode 10.0 také nejnovější verze pro Insidery podporuje Emoji 5.0, čili nejnovější emotikony a pak je tu samozřejmě i obvyklá várka drobných úprav a oprav. 
 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama