reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Teams přestal fungovat, nevydržel nápor lidí pracujících z domu

17.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Teams přestal fungovat, nevydržel nápor lidí pracujících z domu
S tím, jak kvůli koronaviru SARS-CoV-2 spousta lidí začíná pracovat doma, vzrůstá i provoz na Internetu a zátěž na služby, které umožňují spolupráci mezi týmy. Služba Microsoft Teams to nevydržela a včera zkolabovala.
Mnoho států zavádí kvůli koronavirové pandemii omezení volného pohybu osob a spousta společností se tak snaží přijít na to, jak by mohli lidé pracovat z domu. K tomu se pak využívají nejrůznější řešení jako Google G Suite, Microsoft Teams, Slack a mnoho jiných. Ta umožňují posílání zpráv, sdílení dokumentů, telekonference a další funkce. Protože však zájem o tyto služby raketově narostl během několika dní, ty na to nebyly vždy perfektně připraveny. V případě Microsoftu to jeho služba Teams včera nezvládla a zkolabovala.
 
Microsoft Teams
 
Uživatelé tak měli problém se přihlásit nebo posílat zprávy. Po pár hodinách se problém podařilo vyřešit, aby se po chvíli ještě dočasně vrátil zpátky. Microsoft nyní vytížení služby aktivně monitoruje a snaží se, aby už takové výpadky nenastaly. Připomeňme, že je to druhý výpadek Teams za poslední dobu, neboť v únoru se Microsoftu povedlo zapomenout na obnovu bezpečnostního certifikátu a služba tak také nefungovala po dobu několika hodin.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama