reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft vyzývá pop-up okny uživatele Windows 10 k upgradu na Windows 11

2.6.2023, Stanislav Vykoukal, aktualita
Microsoft vyzývá pop-up okny uživatele Windows 10 k upgradu na Windows 11
Konec podpory pro operační systém Windows 10 se pomalu blíží. Po vydání květnové aktualizace se uživatelům na obrazovkách začalo zobrazovat upozornění ohledně bezplatné aktualizace na Windows 11.
Po aktualizaci pro Windows 10 s názvem "Windows 10 May 2023 cumulative update" se uživatelům začalo zobrazovat pop-up okno přes celou obrazovku s nabídkou bezplatné aktualizace na Windows 11. Microsoft se tak snaží přesvědčit uživatele používající Windows 10 k aktualizaci. Jedním z důvodů může být blížící se konec podpory verze Windows 10 21H2, k čemuž dojde 12. června 2023. Dalším pak i konec podpory celého systému Windows 10, což bylo ohlášeno na 14. října 2025.
 
 
 
V těchto pop-up oknech Microsoft propaguje nové a jednodušší uživatelské prostředí, lepší zabezpečení, vyšší výkon při hraní her a další vylepšení. Poukazuje na jednoduchou a bezproblémovou možnost upgradu z Windows 10. Uživatelé, kteří se rozhodnou zůstat na Windows 10, pak stále mají možnost zdarma upgradovat na Windows 11 prostřednictvím Windows Update. Zůstává však otázkou, zda o zmiňovaná vylepšení uživatelé Windows 10 stojí. Pokud se rozhodnete tuto reklamu odmítnout, musíte kliknout ve spodní části obrazovky na tlačítko "Keep Windows 10" (v překladu ponechat Windows 10). Zatím není žádná možnost tato pop-up okna vypnout nebo zablokovat.
 
 
 
Něco takového ale není ve Windows 10 poprvé. Uživatelům, kteří v něm používají na svých zařízeních lokální účet, se již nějakou dobu zobrazuje pop-up okno, kde Microsoft propaguje výhody účtu Microsoft 365. Tím chce přimět uživatele Windows 10 k tomu, aby více využívali širokou škálu jeho služeb.
 
 
reklama