reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI nabízí tři úvodní GeForce RTX 2060

7.1.2019, Jan Vítek, aktualita
MSI nabízí tři úvodní GeForce RTX 2060
Společnost MSI si na úvod připravila tři modely karet GeForce RTX 2060 založených na architektuře NVIDIA Turing. Jako obvykle si budeme moci vybrat z různých velikostí, a tedy i efektivity chlazení, na níž bude záviset i výkon. 
Zmínit nabídku firmy MSI má smysl i kvůli tomu, že tento výrobce je nejen u nás v případě karet i desek velice oblíbený a RTX 2060 je nový mainstream. Jde o dvě velké karty s dvouventilátorovými chladiči a pak je tu jedna malá, respektive krátká s jedním ventilátorem, která bude vhodná i pro sestavy založené na deskách formátu Mini ITX. 
 
 
Je to tak model MSI RTX 2060 Aero ITX s celkovou délkou 175 mm, k němuž sám výrobce doporučuje základní desku Z390I Gaming Edge AC, protože taky co jiného než drahý a moderní model.
 
 
 
Dále tu je model MSI RTX 2060 Ventus 6G OC, který můžeme brát jako takový standard pro běžné desktopy, který je vybaven ventilátory TORX Fan 2.0 a heatpipe, které se budou přímo dotýkat grafického čipu. 
 

Pro nejnáročnější tu bude MSI GeForce RTX 2060 GAMING s 9cm ventilátory TORX 3.0 a podsvícením Mystic Light RGB. Výrobce o těchto kartách ve své tiskovce namluvil dost, ale užitečných informací je tu pomálu. Dozvíme se ještě o tom, že MSI nabídne i nový software Dragon Center, jehož úkolem bude integrovat veškerý software pro komponenty, celé desktopy či notebooky i periferie. Pro grafiky řad Gaming a Sea Hawk má platit možnost rychlého přepínání mezi přetaktovaným a tichým režimem, nicméně to neznamená, že by MSI končilo s vývojem specializovaného Afterburneru. Ten zmiňuje také a jak už víme, přichází s podporou OC Scanner od NVIDIE pro automatické přetaktování, která nově podporuje také GPU Pascal. 
 
O taktech se nedozvíme zatím nic, ale už to nebude dlouho trvat, než se 15. ledna dostanou na trh, a to stejně jako jiné karty od společností Inno3D, Asus, Gigabyte, ZOTAC a dalších. 
 


reklama