reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Muž tajně natáčel své Airbnb hosty v ložnici na kameru

11.10.2017, Milan Šurkala, aktualita
Muž tajně natáčel své Airbnb hosty v ložnici na kameru
Ubytování přes Airbnb a podobné služby s sebou nese i jistá rizika. Muž z Floridy do svého bytu nainstaloval nejméně dvě kamery a sledoval své hosty. Tvrdil však, že kamery používal pouze k natáčení swingers párty, které u sebe občas konal. 
Vyhýbání se zavedeným hotelům může mít i své negativní stránky. Pokud narazíte na podivného pana domácího, může se vám stát, že se stanete nechtěným objektem jeho sexuálních choutek. Jeden muž z Floridy, Wayne Natt, totiž do svého pronajímaného bytu v Longboat Key nainstaloval minimálně dvě skryté kamery. Jedna se našla v obýváku, druhá pak v ložnici. 
 
Airbnb logo
 
Kamery s Wi-Fi připojením našel pár z Indiany hned druhý den pobytu a vše bylo oznámeno policii. Ta našla ještě několik úložišť, na která se pak videa ukládala. Natt se přiznal, že má několik desítek takto natočených videí se sexuální tématikou, ale tvrdil, že všechna byla natočena se souhlasem, neboť měly být součástí swingers párty. Tvrdil, že své Airbnb hosty nikdy nenatáčel, ale hned první video, které policie zkoumala, byl záznam Airbnb hostů. Cílem je nyní zjistit, kolik nafilmovaných s natáčením skutečně souhlasilo a kolik o ničem nevědělo. Obětí tak mohou být desítky. 
 
Wayne Natt byl prozatím propuštěn na kauci, trest pak bude záležet na výsledcích vyšetřování. Vypadá to, že hosté podobných služeb by měli v budoucnu nejprve zkontrolovat pokoje (rizikem jsou ale i chytré televize, které mohou být kdekoli). Kdo ví, kolik takových případů zůstalo ještě neobjeveno. Patrně nebude jediný, kdo něco takového vyzkoušel. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama