reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Muž zatčen po výhrůžce smrtí 11letému chlapci, který ho porazil ve Fortnite

21.9.2018, Milan Šurkala, aktualita
Muž zatčen po výhrůžce smrtí 11letému chlapci, který ho porazil ve Fortnite
Někteří lidé velmi nelibě nesou porážku v počítačových hrách, obzvláště byli-li poraženi jen 11letým klukem. 45letý muž v návalu zlosti začal malému chlapci vyhrožovat smrtí, což nakonec vyústilo v jeho zatčení.
Hra Fortnite je ve světě opravdu velmi populární, má přes 125 milionů hráčů a mnozí si na ní vypěstovali velkou závislost. Stejně jako v mnoha jiných hrách, i zde prohra dokáže vzbudit nebývalou agresi, jak se ukázalo ve státě New York, kde 45letý Michael Aliperti hrával tuto hru proti malém 11letému klučinovi. Ten byl velmi zdatným konkurentem a muže porážel, což se mu pochopitelně nelíbilo.
 
Fortnite logo
 
Jeho reakce byla ale více než nepřiměřená. Chlapci začal vyhrožovat, že jej zastřelí, neboť ví, kam chodí do školy a kde bydlí. Tomu vyhrožoval jak hlasovými, tak i textovými zprávami. To pochopitelně rodina nenechala jen tak, kontaktovala policii a ta Alipertiho zatkla. Ten je nyní propuštěn na kauci, má zákaz se přibližovat k chlapci a ten má dočasně zajištěnu zvýšenou ochranu. Případ znovu rozvířil diskuzi o tom, aby rodiče dávali větší pozor na děti a zdůrazňovali jim, aby o sobě nikomu neprozrazovaly žádné osobní údaje.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama