reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na GOGu přistály další klasiky: Warcraft a Warcraft II

29.3.2019, Jan Vítek, aktualita
Na GOGu přistály další klasiky: Warcraft a Warcraft II
Společnost Blizzard nedávno na platformě GOG představila klasické Diablo i ve verzi pro Windows 10, a tak není divu, že nyní se na ni dostává další klasika, a sice hry Warcraft a Warcraft II. 
Warcraft: Orcs and Humans a Warcraft II: Tides of Darkness není třeba zvlášť představovat jako hry, které pomáhaly definovat žánr her typu RTS (Real-Time Strategy) podobně jako Dune II, Command and Conquer a jiné. První dva Warcrafty přitom kupodivu nikdy nebyly k dispozici v digitálně distribuované podobě, ale to se nyní mění, neboť si je můžeme pořídit na platformě GOG, a to samozřejmě bez jakéhokoliv DRM. 
 
 
Blizzard dokonce ještě pro Warcraft II provozuje servery, takže si jej budeme moci zahrát po síti. 
 
 
Původní Warcraft: Orcs and Humans přišel na trh v roce 1994 a Warcraft II: Tides of Darknes hned o rok později a v následujícím roce ještě expansion pack Warcraft II: Beyond the Dark Portal, který je v případě verze na GOGu součástí druhého dílu. 
 
Obě hry Blizzard upravil tak, aby mohly bez problémů běžet na moderních operačních systémech, ovšem jinak nejsou nijak vylepšeny. Běží také samy v původním rozlišení se škálováním pro vysoké rozlišení dnešních monitorů a v poměru stran 4:3 a jediné, co můžeme využít navíc, je vyhlazování hran. Grafika tak nebude kostičkovaná, ale na druhou stranu může působit rozmazaně.
 
Zahrát si ale budeme moci také zcela původní verzi Warcraftu II bez úprav, která je tu především pro účely hraní přes Battle.net, k čemuž upravená verze využít nepůjde. K tomu také budeme potřebovat CD klíč, který dostaneme se svou kopií. 
 
Za zmínku také stojí fakt, že Warcraft je distribuován s DOSBoxem, a můžeme jej tak spustit i na Macu. Namísto toho Warcraft II je pouze pro Windows. Ani jednu z těchto her také nenajdeme v obchodu firmy Blizzard a na GOGu přijdou na 6 a 10 dolarů, popřípadě společně za 15. Dále by měl následovat titul Warcraft III: Reforged jako remaster hry Warcraft III: Reign of Chaos, který byl ohlášen loni na Blizzconu a ten už bude mít značně přepracovanou grafiku. 
 
 


reklama