reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua uvádí nízký černočerný CPU chladič NH-L9a-AM4 chromax.black

21.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Noctua uvádí nízký černočerný CPU chladič NH-L9a-AM4 chromax.black
Rakouská Noctua si připravila nový nízkoprofilový chladič NH-L9a-AM4, který patří do rodiny chromax.black. Má tak celé své tělo i s ventilátorem černé a hodit se bude zvláště do HTPC a celkově nízkých či tenkých sestav.
Noctua představila NH-L9a-AM4 chromax.black určený pro sestavy typu domácích multimediálních stanic (HTPC) nebo obecně SFF sestav (Small Form Factor). Využívá zde již prověřený design chladiče NH-L9a-AM4 a ventilátoru NF-A9x14 PWM, přičemž z označení je také jasné, že se zde počítá s montáží na patici AMD AM4. 
 
 
A jak ukazuje první snímek s příslušenstvím, tento model je určen pouze pro zmíněnou patici, takže pro Intelovské LGA budeme potřebovat jinou verzi, kterou ostatně Noctua také nabízí pod označením NH-L9i. K chladiči dostaneme také tubu teplovodivé pasty NT-H1 a dále adaptér s odporem pro snížení otáček ventilátoru. 
 
 
Samotný chladič je černý jako bota, a to včetně všech detailů ventilátoru, kabelu, konektoru, atd. Výrobce jej doporučuje pro procesory a APU jako Ryzen 7 3700X, 3600, 3400G či 3200G, nicméně ty nejvýkonnější modely by už pouze 23 mm vysoký pasiv se 14mm tlustým ventilátorem nemusel stačit. Ostatně chladič se neroztahuje ani moc do šířky, a to především proto, aby si pak nevadil s paměťovými moduly nebo s chlazením MOSFETů. 
 
 
Výrobce dále k tomuto chladiči poskytuje svou obvyklou 6letou záruku a cenu stanovil na 50 euro. Podrobné specifikace naleznete zde.  


reklama