reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA má zvýšit dodávky karet RTX 3060, ovšem nepůjdou do obchodů

24.6.2021, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA má zvýšit dodávky karet RTX 3060, ovšem nepůjdou do obchodů
Dle informací z diskusních fór Board Channels Forum očekávají výrobci grafických karet vyššíd dodávky čipů RTX 3060. Ovšem NVIDIA tu nemá cílit na lepší dostupnost karet v obchodech, ale na internetové herny.  
Grafické karty GeForce RTX 3060 jsou u nás asi nejdostupnější ze všech moderních karet od NVIDIE. Zcela běžně už je nalezneme skladem, což má důsledek i v tom, že ceny postupně klesají. Stále nejsou ani zdaleka tam, kde bychom je chtěli mít, ale dalo se očekávat, že ceny karet nespadnou ihned. Nedostatek je stále patrný a nelze počítat s tím, že si grafické karty budeme brzy kupovat za doporučené ceny. Zde nezbývá než čekat a sledovat vývoj. 
 
 
NVIDIA by přitom dle příspěvku na Board Channels fórech (via ITHome) mohla situaci ještě zlepšit, neboť se chystá na trh vrhnout vyšší dodávky GPU pro karty RTX 3060, ovšem ty prý nemají skončit v obchodech. Těšit se mohou spíše majitelé internetových kaváren, či lépe řečeno heren, kteří nyní mají možnost si u AIB prodejců předobjednávat karty, jež začnou dostávat po 10. červenci. 
 Jde tak pochopitelně o čínský trh, kde jsou internetové herny velice populární a jejich majitelé to měli v poslední době složité. Nejdříve je stejně jako mnohé jiné postihla pandemie Covidu a poté růst cen a nedostupnost grafických karet. Není ani divu, že se někteří rozhodli své vyprázdněné herny předělat pro účel těžby kryptoměn. 
 
I když nepůjde o dodávky karet mířící do obchodů, je toto navýšení samozřejmě celkově dobrá zpráva, neboť pomůže ke snížení celkové poptávky, což je jednoduše nezbytné k tomu, aby mohly ceny dále klesat. Obnovování internetových kaváren v Číně je také samo o sobě příznak toho, že se herní hardwarový trh uzdravuje. 


reklama