reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA odhalila 6 nových her pro ray tracing i streamovací partnerství s Tencent

18.12.2019, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA odhalila 6 nových her pro ray tracing i streamovací partnerství s Tencent
Dnešní novinkové pásmo týkající se firmy NVIDIA obsahuje také informace o dalších šesti hrách, v jejichž případě byla oficiálně zmíněna podpora ray tracingu. A vedle toho se podíváme na spolupráci s čínskou firmou Tencent. 
NVIDIA v průběhu celého roku pracovala na dalším rozšíření seznamu her, které budou nějakým způsobem podporovat ray tracing, přičemž obvykle jde o stíny, odrazy objektů či globální osvětlení, ovšem ne nutně najednou. Dozvěděli jsme se třeba o Control, Cyberpunk 2077 či Minecraft a nyní tu máme šest dalších her pro příští rok
 
 
Probíhá totiž právě čínská GPU Technology Conference, kam NVIDIA pochopitelně také dorazila a představila nové SoC Orin. Co se ovšem týče oné šestice her, jde konkrétně o Boundary, Convallaria, F.I.S.T., Project X (kódové označení), Ring of Elysium a Xuan-Yuan Sword VII. 
 
 
Vedle toho pokračuje implementace RTX do Minecraftu, jehož grafika je díky tomu nesrovnatelná s originálem a i nadále se ukazuje, že ray tracing udělá největší rozdíl právě u her s jednoduchou grafikou či u starších titulů. 
 
Těšit se také můžeme na podporu RTX ze strany titulů Cyberpunk 2077, DOOM Eternal, Dying Light 2, Vampire: The Masquerade- Bloodlines 2 a Watch Dogs Legion, což už bylo ohlášeno a rovněž hra Wolfenstein Youngblood, která je už dávno na trhu, by měla konečně někdy nabídnout slíbený ray tracing. 
 
 
Další novinka hovoří o partnerství NVIDIE s čínským gigantem Tencent, a to ohledně streamování her a nové služby. Půjde pochopitelně o službu především či výhradně pro čínský trh a jmenovat se bude prostě: START.  
 
NVIDIA z toho získá především odbyt pro své grafické karty, které budou zapotřebí pro vytvoření serverů a Tencent udává, že má v plánu podporovat i miliony současně hrajících lidí. A lze si představit, že zrovna v Číně se taková věc může setkat s velkým úspěchem vzhledem k tomu, jak oblíbené jsou herny či kavárny obsazené lidmi bez vlastních počítačů. Díky streamování jim mohou stačit slabá a levná zařízení. 
 
Dále už se jen dozvíme to, jak se zástupci obou firem vzájemně pochválili a že služba START už funguje v předběžném omezeném režimu. 
 
 
Zdroj: KitGuru


reklama