reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

O Computex v září prý nemá Intel, NVIDIA a ani AMD zájem

11.5.2020, Jan Vítek, aktualita
O Computex v září prý nemá Intel, NVIDIA a ani AMD zájem
Letošní Computex se měl stát přehlídkou hlavních novinek světa PC hardwaru, a to jak ze strany Intelu, NVIDIE i AMD. Byl zkrácen na tři dny a přesunut ze začátku června na září, ovšem i tak zmíněné firmy prý nemají zájem. 
Nyní už začíná být pomalu zřejmé, že ani v září nebude situace ve světě normální a nebude možné cestovat do dalekých krajin mnohdy jen proto, abychom mohli trajdat po výstavištích, poslouchat přednášky a klábosit se zástupci firem. Veletrh je samozřejmě i místo pro navazování obchodních styků, ale v případě velkých firem jako Intel, NVIDIA a AMD jde spíše o prezentaci novinek před očima odborné veřejnosti. 
 
 
Zmíněné firmy tak jistě počítaly s Computexem v původním termínu pro představení konkrétních novinek a pro jejich prezentaci až koncem září už možná nemají místo, a tak ani nemusí mít zájem o celý Computex, ale hlavní důvod může tkvět prostě jen v Covid-19. Nyní navíc tchaj-wanská média poukazují na to, že veletrh může být ještě jednou odložen, anebo spíše už pro letošek rovnou zrušen a nahrazen nějakou online formou.  
 
Server Digitimes navíc píše o tom, že Computexu se letos neúčastní ani mnohé důležité domácí firmy jako Gigabyte Technology, Micro-Star International (MSI), Elitegroup Computer Systems (ECS), TUL a Chaintech. Takový Asus se ale na něj stále chystá. A co se týče AMD, NVIDIE a Intelu, jejich účast je dle Digitimes nepravděpodobná a pak by se nemohl nikdo divit, když svou účast odřeknou i firmy jako Gigabyte, MSI a jiné. 
 
O epidemii na Tchaj-wanu se přitom vůbec nedá mluvit, neboť díky včasné reakci tam bylo zaznamenáno pouze 440 potvrzených případů onemocnění, přičemž po celý týden se už neobjevil žádný člověk s Covid-19, který by přicestoval ze zahraničí a přenos nemoci mezi místními nebyl zaznamenán už celý měsíc. Computex ale znamená příjezd mnoha tisíc návštěvníků a pracovníků z celého světa, kde situace není tak příznivá a těžko by zvláště návštěvníci mohli před veletrhem trávit 14 dní v karanténě. 
 
My se tak nyní můžeme těšit spíše na tento čtvrtek, kdy své novinky odhalí NVIDIA. Jensen Huang promluví na YouTube v 15:00 našeho času. 


reklama