reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Origin Big O: desktop kombinující PC, Xbox One X, PS4 Pro i Nintendo Switch

22.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Origin Big O: desktop kombinující PC, Xbox One X, PS4 Pro i Nintendo Switch
Origin Big O by se dal marketingovou řečí označit za ultimátní herní stanici, která v sobě kombinuje čtyři platformy, abychom se nemuseli rozhodovat, k čemu se posadíme. Máme tu tak jednak výkonné PC a k němu tři konzole. 
Společnost Origin PC v podstatě neprovedla nic světoborného, prostě vzala velkou počítačovou skříň a do ní nacpala krom PC hardwaru také konzoli Microsoft Xbox One X, Sony PlayStation 4 Pro a místo se našlo i pro malou Nintendo Switch. To samo sebou není až tak jednoduchý úkol, nicméně stále jde pouze o čtyři produkty či platformy v jedné krabici. 
 
 
Samozřejmě je k tomu zapotřebí velká skříň Genesis, která je základ a my můžeme na první pohled vidět, že komponenty zde budou mít výhodu vodního chlazení, přičemž grafická karta byla otočena o 90° a vybavena také vodním blokem. To vše pak chladí radiátor, který si může ve spodní pozici užívat přísun čerstvého vzduchu. 
 
 
Společnost Origin PC tímto počinem slaví své 10leté výročí a my se dozvídáme, že tento počítač si stejně nikde nekoupíme. Byl vytvořen jen na oslavu a aby firma ukázala, že něco takového dovede. Spíše než produkt jde tak o výsledek práce nějakého casemoddera. 
 
 
A ti, kterým Origin PC není cizí, možná ví, že Big O je už druhá verze zařízení svého druhu, neboť ta první stejnojmenná byla vytvořena už před deseti lety, kdy ale ještě kombinovala PC a Xbox 360. 
 
 
Jaké jsou ale specifikace tohoto počítače? Základem je deska MSI MEG Z390 Godlike vybavená procesorem Intel Core i9-9900K, dále tu máme 64 GB paměti Corsair Dominator Platinum RGB, grafiku NVIDIA TITAN RTX, 2x 2TB Samsung EVO NVMe a 14TB Seagate Barracuda. To vše samozřejmě běží na Windows 10. 
 
 
Konzole, jak je dobře vidět, byly vypreparovány ze svých vlastních skříní a umístěny do pravé části skříně. Vepředu tak je Xbox One X a vzadu PlayStation 4 Pro a jejich APU mají také své speciálně upravené vodní bloky, takže jsou zapojeny do stejného chladicího systému. Jde tak sice v podstatě jen o casemodding, ale autor si na něm dal opravdu práci a lze si představit, že řada lidí by takovou herní stanici opravdu ráda měla doma. 
 
Nezapomínejme také na Switch, jehož místo je ve speciálně vytvořeném předním slotu za dvířky. Tuto konzoli tak může kdykoliv vysunout a vzít si s sebou. Všechny konzole jsou společně s PC napojeny na HDMI přepínač, anebo můžeme využít jejich vlastní výstupy a provozovat je všechny najednou. Pro zachytávání a streamování videa je tu také speciální karta pracující v rozlišení až 4K.
 
Zdroj: Hexus.net


reklama