reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips uvádí monitory s podporou Windows Hello

14.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
Philips uvádí monitory s podporou Windows Hello
Společnost Philips máme spojenu spíše s televizemi než monitory, nicméně toto jméno najdeme i na dvou nových monitorech. Jde o 49” zakřivený model s Dual Quad HD rozlišením, v druhém případě jde o 32” 4K model.
Společnosti EPI, která pod značkou Philips vyrábí své monitory, přichází se dvěma novinkami. Tou první je Philips Brilliance 49’’ SuperWide Curved LCD, tedy 49” zakřivený monitor (1800R). Nabídne Quad HD rozlišení 5120x1440 pixelů a svou velikostí a uspořádáním je ekvivalentní dvěma 27” Quad HD monitorům vedle sebe.
 
49" monitor Philips
 
Moc technických údajů zatím nebylo zveřejněno, víme však to, že obě novinky budou mít webkameru s podporou přihlašování pomocí Windows Hello. Bude zde tedy systém rozpoznání tváře na základě biometrie. Pokud byste se báli, že vás někdo může přes kameru sledovat, Philips má řešení a kameru půjde mechanicky schovat. Pak už víme jen to, že podporuje DisplayHDR 400.
 
Philips Brilliance 32″ 4K LCD 329P9H
 
Druhou novinkou je Philips Brilliance 32″ 4K LCD s modelovým označením 329P9H. V tomto případě jde o monitor s 32” úhlopříčkou a UHD 4K rozlišením (3840x2160 pixelů). Opět jsme se nedozvěděli moc detailů, zveřejněno bylo např. to, že má IPS obrazovku a funkci pivota. PowerSensor pak detekuje přítomnost uživatele, na základě čehož může upravovat jas a přepínat monitor do úsporného režimu. Takto lze prý snížit spotřebu o 80 % a prodloužit i životnost monitoru.
 
Oba dva monitory mají dokovací stanici s UBS-C a podporu KVM. Díky tomu můžete mít monitor připojený ke dvěma různým PC a ovládat je s pomocí tohoto jediného monitoru. V obou případech je zde Low-Blue režim a 49" model má také Flicker-Free technologii. Pokud jde o ceny, tak 32" verze bude stát $799 a její prodej začne v únoru, 49" varianta pak bude k dispozici od března za $1299.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama