reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Po střelbách v USA ukazují prsty politiků opět směrem k počítačovým hrám

7.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Po střelbách v USA ukazují prsty politiků opět směrem k počítačovým hrám
Počítačové hry to opět schytávají poté, co USA zažily další případy střeleb, v nichž nyní našlo smrt 29 lidí. Mohli jsme se dočíst o tom, jak lidé na tyto události reagovali i nákupy zbraní, ovšem nyní i o tom, jak jsou na mušce násilné počítačové hry. 
Dvě střelby z posledního víkendu přinesly i reakce mnoha politiků, z nichž především republikáni i samotný prezident Donald Trump se otřeli o "kulturu násilných video her". Máme tu tak nové kolečko ukazování prstem. Konkrétně Trump pronesl, že se musí "zastavit glorifikace násilí v naší společnosti. To zahrnuje příšerné a strašlivé videohry, které jsou nyní zcela běžné". Americký prezident dále dodává, že je nyní pro mladé Američany příliš snadné se obklopit kulturou, která oslavuje násilí a že americká vláda to musí zastavit, nebo alespoň řádně regulovat. 
 
 
A pak tu máme fakta, jako třeba toto srovnání tržeb za video hry v porovnání s počtem zastřelených lidí na 100.000 obyvatel. 
 
 
Kalifornský repulikán Kevin McCarthy také poukazuje na násilné videohry a na studie, které měly dokázat, že takové hry mají vliv na chování lidí, které tzv. odlidšťuje. K tomu se přidává Dan Patrick z Texasu, který položil řečnickou otázku, co se v USA v poslední době změnilo, když zbraně tu byly vždy. Sám si odpovídá, že přibyl herní průmysl, který "učí mladé lidi zabíjet". 
 
Na to vše už reagoval i Reggie Fils-Aime, někdejší šéf Nintendo America, který právě poukázal na to, jak lze těžko prokázat spojitost mezi hrami a střelbami. Dá se pak říci, že logičtější je rozhodně spojitost střeleb s tím, jak snadno jsou v USA zbraně dostupné. Rod Breslau (eSports consultant) zase na Fox News uvedl, že hry opět slouží k tomu, aby se odvrátila řeč od regulace samotných zbraní a jejich prodejů a také poukazoval na to, že země s největšími tržbami z počítačových her mají až na USA mizivý počet lidí násilně usmrcených střelbou. 
 
 
Zdroj: CNN


reklama