reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podzimní keynote Applu bude už 7. září? Na co se můžeme těšit?

25.8.2022, Milan Šurkala, aktualita
Podzimní keynote Applu bude už 7. září? Na co se můžeme těšit?
Podzimní keynote Applu se obvykle koná spíše koncem léta a letos ji Apple ještě o týden uspíší. Konat se bude už ve středu 7. září a po více než 2 letech bude pořádána v Divadle Steva Jobse. A na co vše se vlastně můžeme letos těšit?
Každým rokem na přelomu léta a podzimu pořádá Apple svou keynote. Letos to bude ještě o týden dříve, než obvykle. Sledovat ji budeme moci 7. září od 19:00 našeho času. Po více než dvou letech se konečně vrátí do Divadla Steva Jobse, které k tomuto účelu nebylo využíváno kvůli koronavirové pandemii a příslušným opatřením. Tentokrát už to bude jinak a zástupci médií dostali pozvánky na prezentaci do Cupertina. Velkou otázkou je, co se vlastně na keynote představí.
 
Apple keynote září 2022
 
V podstatě jistotou jsou nové iPhony, tak jako každý rok. Letos to bude iPhone 14, který má podle dosavadních informací přijít ve 4 variantách. Zmizí menší verze mini, tu naopak nahradí Max, který byl doposud k dispozici jen ve vyšší řadě Pro. Výsledkem by tedy měly být dva 6,1" a dva 6,7" modely, které budou rozděleny do dvou základních a dvou variant Pro. Jinak řečeno, 6,1" iPhone 14, 6,7" iPhone 14 Max, 6,1" iPhone 14 Pro a 6,7" iPhone 14 Pro Max. Velké verze možná budou mít jiný přídomek než Max. 
 
Zatímco základní modely nadále zůstanou u procesoru A15 Bionic z loňských modelů, řada iPhone 14 Pro už dostane novější A16 Bionic. Spekuluje se, že některé iPhony by mohly dostat funkci Always-On. Naopak se neočekává, že by se už letos přešlo na USB-C a mělo by jít o poslední iPhony s Lightningem. Hlavní fotoaparát by měl dostat 48MPx rozlišení (skládané do výsledných 12 MPx) a podporu 8K videa.
 
Dále by se mělo dostat na nové hodinky Apple Watch 8 a hovoří se dokonce i o variantě Pro. Ta by mohla dostat teploměr pro měření teploty těla, což má dále vylepšit sledování kvality spánku. Ženám to může pomoci s lepším odhadem plodných dní místo nákupu ovulačních testů. V neposlední řadě se má objevit i nová generace sluchátek z řady AirPods. Naopak se neočekávají nové Macy, které by se mohly objevit v druhé podzimní keynote, bude-li se opravdu konat. Zákulisně se hovoří, že by se mohla konat v říjnu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama