reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přenosný monitor Taihe Gemini je hit Kickstarteru, čím si to zasloužil?

24.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Přenosný monitor Taihe Gemini je hit Kickstarteru, čím si to zasloužil?
Čínský výrobce Taihe prezentoval svůj přenosný monitor Gemini na CES 2019 a pak hned spustil velice dobře načasovanou kampaň na Kickstarteru, která už dokázala 65x překonat cílovou částku. Díky čemu? 
Projekt Taihe Gemini na Kickstarteru už překročil cílovou částku 10.000 USD celkem 65x, takže se už vybralo přes 650 tisíc dolarů. Žádaná částka přitom napovídá, že nešlo ani tak o financování, jako spíše o marketingovou kampaň, ostatně tak úspěšně financované projekty jsou vždy vděčné téma. Čím se ale chce Gemini odlišit od dalších různých přenosných monitorů, které se dnes prodávají? Dle výrobce především tím, že půjde o cenově nejdostupnější produkt svého druhu. 
 
  
 
K dispozici budou dvě verze s rozlišením Full HD a Ultra HD, a to pro kickstarterová ranní ptáčata za 219 a 299 USD. Cena od cca 5 tisíc korun však nevypadá jako přehnaně nízká a spíše jde o obvyklou částku za podobný produkt, takže ještě jednou, čím nás může Gemini zaujmout? Oba modely mimochodem mají 15,6" obrazovku se 60Hz obnovovací frekvencí a protiodrazivým povrchem. Jde o typ IPS s maximálním jasem 300 cd/m2. 
  
Gemini dále nabídnou výklopný podstavec ve stylu tabletů Surface, obvyklé režimy rozšíření či zrcadlení obrazu, hmotnost 900 gramů, tloušťku 8 mm (Full HD) či 10 mm (Ultra HD) a pak slušnou konektivitu. Gemini FHD má dva Mini HDMI, jeden USB typ C, dva Micro USB a Gemini UHD má dva USB, jeden USB typ C, jeden Mini DisplayPort a jeden HDMI. Oba ještě nabídnou tlačítka pro zapnutí, nastavení, zvolení vstupu a pak menu (nahoru/dolů) plus stereo reproduktory. 
 
Jde pak především o to, že Gemini mají zabudovanou 5000mAh baterii, která dokáže zařízení napájet po dobu pěti hodin a případně posloužit i pro dobíjení telefonu či jiného zařízení. Konstrukce je celokovová s minimálními okraji a v nabídce budou verze v černém, modrém, růžovém a šedém provedení. A že se už vybralo tolik peněz, namísto původně plánovaných portů USB 2.0 tu budou USB 3.0, monitory dorazí s ochrannými fóliemi pro obrazovku a pokud se vybere ještě 150 tisíc dolarů, pak také s cestovním pouzdrem. 
 
Nic opravdu speciálního to tedy není, ale v porovnání s obvyklými přenosnými monitory je tu právě ona baterie, která dokáže rozšířit možnosti použití. Zákazníci navíc nebudou muset čekat moc dlouho, protože dodávky jsou naplánovány na květen a výrobce slibuje, že s tím opravdu nebude žádný problém. Ostatně nejde o zrovna složitá zařízení. Ještě se sluší upozornit, že výsledná cena Gemini na trhu pak bude o poznání vyšší, a to v případě FHD verze kolem 300 dolarů. 
 


reklama