reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prey dokončen za pouhých sedm minut

28.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Prey dokončen za pouhých sedm minut
Na Youtube se můžeme podívat na video, v němž seeker TV dokončil nový Prey za necelých sedm minut. Pokořil tak bývalý rekord s časem necelých dvacet minut. Jak je tedy možné, že byla hra dokončena tak rychle?
Prey je známý tím, že autoři nám dávají možnost řešit problémy více způsoby a s využitím děla metajícího montážní pěnu se snadno dostat na různá místa, obcházet zavřené dveře a podobně. Nicméně lidé snažící se docílit do nejkratšího času pro dohrání her (tzv. speedrunners) mohou využívat všeho, co samotné hry nabízí, což znamená i jejich chyby. V tomto případě jde o kombinaci obojího, čili o využití zbraně Caulk Gun a toho, že se v jistých místech lze dostat mimo mapu, a tím i do míst, která jsou v dané fázi nepřístupná. Tím si lze zrovna v Prey značně ušetřit čas. 
 
 
Speedrunneři si tak Prey celkem oblíbili, přičemž původní rekord vytvořil jistý DraQu, který hru nejdříve pokořil za 45 minut a pak svůj rekord ještě vylepšil na 20 minut. Nyní jej ale překonal seeker TV, který má už na svém účtu více videí zachycující dohrání Prey za čas kolem 7 minut, ale pouze v jednom případě se dostal těsně pod 7 minut, čímž vytvořil nový a aktuální rekord. 
 
Jeho cílem bylo čistě jen dostat se k závěrečným titulkům, takže nešlo o dohrání hry se všemi jejími hlavními úkoly, však to by bylo i při využití chyb v mapě celkem smutné, kdyby to šlo zařídit tak rychle. Je ale jasné, že speedrunneři takovou hru v podstatě nehrají a snaží se jen nejkratší možnou cestou dosáhnout míst a předmětů, které je v příběhu posunou co nejdále. 
 
Zdroj: YouTube
reklama