reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přijde nová aplikace Microsoft 365, plně nahradí Office

16.10.2022, Milan Šurkala, aktualita
Přijde nová aplikace Microsoft 365, plně nahradí Office
Microsoft dále pokračuje v rozšiřování služby Microsoft 365 a potlačování původního označení Office. Od listopadu skončí office.com, později i mobilní aplikace Office a aplikace Office pro Windows, přičemž toto vše přejde pod značku Microsoft 365.
Microsoft 365 je službou, která už nějakou dobu existuje pro podnikové zákazníky, kdy došlo k přejmenování z Office 365. Řada Office ale zůstávala pro školy a domácnosti, nicméně i zde se to už změní. Stránka office.com přijde pod značku Microsoft 365 (na microsoft365.com) už v letošním listopadu. Od ledna 2023 se pak rozloučíme i s mobilními aplikacemi Office a aplikací Office pro Windows. Aplikace Microsoft 365 přinese nový vzhled, logo a stane se jakýmsi rozcestníkem pro všechny služby Microsoftu, tedy nejen ty, které kdysi spadaly pod Office. K dispozici bude nejen pro Windows, ale najdeme ji také na Google Play a Apple App Store.
 
Microsoft 365 logo
 
Uživatelé tak z jednoho místa mohou spouštět aplikace Microsoftu, přistupovat k dokumentům a souborům, případně také meetingům a aplikaci Teams. Už korporátní verze Microsoft 365 se stala dosti populární a v červenci 2022 měla 59,7 milionu uživatelů. Pokud jde o jednorázové licence Office 2021 a LTSC, ty zůstanou nadále k dispozici.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama